Fotbal Național

Naţional Sebiş se retrage din Seria a IV-a a Ligii a III-a. După decesul primarului Radu Demetrescu, consilierii locali nu au mai aprobat finanţarea echipei

308Vizualizari

Seria a IV-a din Liga a III-a, în care evoluează şi echipele Flacăra Horezu şi Viitorul Dăeşti, va rămâne cu doar 15 participante din această iarnă. Motivul e acela că formaţia Naţional Sebiş (care ocupă locul 13 la finele turului, ultimul retrogradabil) se va retrage din campionat, din motive financiare. Abandonul grupării arădene este cauzat de faptul că, după decesul primarului interimar Radu Demetrescu (din 24 ianuarie), consilierii locali nu au mai acceptat finanţarea din bugetul primăriei şi pentru anul 2020.
Conform regulamentului, Naţional Sebiş va pierde la „masa verde”, cu scorul de 3-0, toate meciurile pe care le are de disputat în returul Ligii a III-a. În cazul în care oficialii arădeni vor trimite pe adresa FRF o înştiinţare de retragere din competiţie, aceasta va fi înregistrată înainte de startul returului, iar clasamentul va fi actualizat. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, echipa din Sebiş va fi programată totuşi în primele două runde din primăvară, după care va fi exclusă pentru două neprezentări.
În tur, Naţional Sebiş a pierdut cu scorul de 2-0 partida de pe teren propriu cu Flacăra Horezu, care a avut loc chiar în runda inaugurală a sezonului. Ulterior, în etapa a 10-a, arădenii s-au impus cu 3-1 în meciul pe care l-au jucat în deplasare, la Fedeleşoiu, cu Viitorul Dăeşti. Echipa lui George Popolan a scăpat astfel de o altă deplasare lungă în retur, până în vestul ţării.
Sursă foto: Facebook Naţional Sebiş