duminică, februarie 28, 2021
Handbal

Naţionala de handbal feminin a României a pierdut primul meci de la Euro 2020. Doar Dumanska…

130Vizualizari
Joi, 3 decembrie, naţionala de handbal feminin a României a disputat primul meci de la turneul final al Campionatului European, competiţie care se desfăşoară în perioada 3-20 decembrie, în Danemarca. Reprezentativa pregătită de Bogdan Burcea şi Robert Licu a înfruntat echipa Germaniei, în faţa căreia a pierdut cu scorul de 22-19 (nemţoaicele având un avantaj de trei goluri şi la pauză, 13-10). Din păcate, tricolorele au prins o zi jalnică şi au plătit tribut jocului foarte slab din ofensivă.

Nemţoaicele au avut un start fantastic de meci şi au condus cu 7-1 şi 8-2

Startul meciului a fost unul groaznic pentru România, fetele noastre fiind conduse cu 7-1 şi 8-2, în minutele 10 şi 12. Din acel moment, handbalistele din Carpaţi au început o frumoasă cursă de urmărire, iar la finele primei reprize au redus handicapul la jumătate (trei goluri). Cristina Neagu & Co. au revenit mult mai determinate de la vestiare şi au reuşit chiar să egaleze, 15-15 (în minutul 37). În ciuda intervenţiilor fantastice ale Yuliyei Dumanska, România n-a putut însă să întoarcă rezultatul în favoarea sa, iar Germania a preluat din nou conducerea (17-15, în minutul 42), iar apoi s-a desprins decisiv, la patru „lungimi” (20-16), în minutul 51. Până la urmă, partida s-a încheiat cu scorul de 22-19 pentru nemţoaice.

Yuliya Dumanska a înregistrat un procentaj de 43 la sută la mingi apărate

În acest duel, golurile echipei României au fost semnate de Cristina Neagu (4), Eliza Buceschi (3), Cristina Laslo (3), Lorena Ostase (3), Alexandra Iovănescu-Subţitică (2), Nicoleta Dincă (1), Andreea Popa (1), Sonia Seraficeanu (1) şi Ana Maria Iuganu Popa (1). Pentru formaţia adversă, pe lista marcatoarelor şi-a trecut numele şi Ewgenija Minevskaja (de la SCM Rm. Vâlcea), care n-a evoluat aproape deloc. Jucătoarea din Sala Traian a înscris un singur gol, şi acela din 7 metri, imediat după pauză.
De departe, cea mai bună jucătoare din tabăra noastră a fost Yuliya Dumanska. În total, portăriţa de la Podravka Koprivnica a avut 15 intervenţii (procentaj de 43 la sută al mingilor apărate), iar printre altele a parat şi trei lovituri de la 7 metri. Din păcate, nu la fel de bine au stat lucrurile în atac, unde „tunarii” Cristina Neagu şi Eliza Buceschi au avut procentaje foarte proaste, de sub 30 la sută. De exemplu, „briliantul” a înscris doar 4 goluri din 12 şuturi, dar a reuşit cinci assist-uri.

Sâmbăta aceasta, tricolorele înfruntă Polonia, într-un meci decisiv pentru calificare în Main Round

În celălalt meci din această primă etapă, Norvegia a trecut clar de Polonia, cu scorul de 35-22. În următoarea partidă de la Euro 2020, naţionala antrenată de Bogdan Burcea şi Robert Licu o va înfrunta chiar pe Polonia, duelul fiind programat sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 21.30 (în România), tot la Kolding. Dacă vor pierde din nou, tricolorele vor spune adio competiţiei, fiind greu de crezut că o vor învinge în ultima rundă pe Norvegia, pentru a mai putea spera la o calificare in extremis în Main Round.

Grupa D

Etapa 1
• Miercuri, 3 decembrie:
România – Germania 19-22 (10-13)
Norvegia – Polonia 35-22 (17-13)
Etapa a 2-a
• Sâmbătă, 5 decembrie:
Polonia – România (Ora 17.00)
Germania – Norvegia (Ora 19.15)
Etapa a 3-a
• Luni, 7 decembrie:
Germania – Polonia (Ora 19.15)
România – Norvegia (Ora 21.30)
• Toate meciurile din Grupa D se dispută la Kolding
IMPORTANT: Echipele care se vor clasa pe locurile 1-3 vor evolua mai departe în Main Round, în care vor înfrunta formaţiile din Grupa C.
NOTĂ: Toate orele de start sunt cele din România.