Handbal

Naţionala de handbal feminin s-a calificat en-fanfare la Mondial! Elevele lui Florentin Pera au câştigat şi meciul retur cu Portugalia

444Vizualizari
Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat fără probleme la turneul final al Campionatului Mondial, care va avea loc în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie, în trei ţări: Danemarca, Norvegia şi Suedia. În dubla de baraj pentru accederea la această competiţie, tricolorele au trecut la pas de Portugalia, prin două victorii. Reprezentativa noastră se va număra astfel, din nou, printre participantele la întrecerea supremă de pe glob, unde a fost prezentă de fiecare dată, la cele 25 de ediţii organizate până acum, o performanţă unică la nivel mondial.
Aşa cum era de aşteptat, după ce s-au impus categoric pe teren propriu, cu 35-20, într-un meci care a avut loc la Piteşti, sâmbătă, 8 aprilie, elevele lui Florentin Pera au învins şi în deplasare, chiar fără să se mai întrebuinţeze prea mult. În partida disputată miercuri, 12 aprilie, la Paredes, România a dispus cu scorul de 28-24 (după 13-8, la pauză), după ce s-a aflat permanent în avantaj pe tabela de marcaj. Diferenţa maximă din acest duel a fost de şapte goluri şi s-a consemnat o dată în prima repriză (10-3) şi de două ori în cel de-al doilea mitan (22-15 şi 26-19).
În Portugalia, cea mai prolifică handbalistă din tabăra noastră a fost Lorena Ostase (cu 5 goluri), celelalte „boabe” fiind semnate de Cristina Laslo (4), Crina Pintea (4), Alexandra Badea (3), Sonia Seraficeanu (3), Eliza Buceschi (2), Sorina Tîrcă Grozav (2), Ana Maria Tănăsie (2), Nicoleta Dincă (1), Cristina Neagu (1) şi Bianca Bazaliu (1).

Portăriţa Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea) n-a mai fost inclusă pe foaia de joc în Portugalia

Printre cele 18 jucătoare convocate de selecţionerul Florentin Pera în lotul României pentru „dubla” cu Portugalia, din barajul de califcare la Campionatului Mondial, s-au numărat şi două componente ale echipei SCM Rm. Vâlcea. Este vorba de portăriţa Daciana Hosu şi de interul dreapta Daria Bucur. În meciul tur, de la Piteşti, câştigat de tricolore cu scorul de 35-20, ambele au fost incluse pe foaia de joc, iar evoluţiile lor au fost apreciate, potrivit paginii de Facebook a clubului din Sala Traian.

„Sportivele formației noastre, Daciana Hosu și Daria Bucur, au pus umărul la victoria concludentă obținută de tricolore în Pitești Arena, un rezultat așteptat de altfel, în fața selecționatei similare a Portugaliei. De remarcat este evoluția foarte bună a goal-keeper-ului Daciana Hosu, care a avut, în prima repriză a întâlnirii, un procentaj de 42 %, după ce a parat 8 mingi din cele 19 aruncări spre poartă”, au transmis reprezentanţii echipei SCM Rm. Vâlcea, pe reţeaua de socializare.
În schimb, în meciul retur, de la Paredes, de săptămâna trecută, Daciana Hosu nu a mai fost inclusă pe foaia de joc. Astfel, între buturi, selecţionerul Florentin Pera a contat pe serviciile portarilor Yuliya Dumanska şi Denisa Dedu Şandru. De menţionat mai este şi faptul că, în niciuna dintre cele două partide cu Portugalia, Daria Bucur nu a reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatoarelor.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea