vineri, martie 5, 2021
Handbal

Naţionala de handbal feminin se pregăteşte în această săptămână la Vâlcea. Tricolorele dispută şi un amical cu SCM

355Vizualizari

În perioada 10-15 februarie, naţionala de handbal feminin a României efectuează un stagiu centralizat de pregătire la Rm. Vâlcea. Pentru această acţiune, noii selecţioneri Bogdan Burcea şi Robert Licu au chemat 20 de jucătoare la prima reprezentativă. Printre acestea, se numără şi două componente ale campioanei României. Este vorba chiar de cele două portăriţe românce din lotul SCM-ului, Yuliya Dumanska (23 de ani) şi Diana Ciucă (19 ani). Altfel, de menţionat mai este faptul că faţă de lotul anunţat iniţial, săptămâna trecută, a intervenit o modificare: Patricia Vizitiu a fost înlocuită de Ana Maria Tănasie!

Testul cu campioana României se va disputa miercuri, în Sala Traian, cu uşile închise

Luni, 10 februarie, tricolorele au efectuat vizita medicală în Capitală, iar după aceea s-au deplasat cu autocarul spre Râmnic. „La Vâlcea, vom avea şapte antrenamente practice şi trei teoretice”, au anunţat cei doi selecţioneri. În plus, România şi-a programat şi un meci de pregătire împotriva echipei SCM Rm. Vâlcea. Clubul din Sala Traian a anunţat că duelul va avea loc miercuri, 12 februarie, dar cu uşile închise, aceasta fiind solicitarea antrenorilor Bogdan Burcea şi Robert Licu.

Naţionala Thailandei o va înlocui pe cea a Kazakhstan-ului la turneul preolimpic din Muntenegru

Actuala campanie de pregătire a naţionalei este ultima înainte de turneul preolimpic din Muntenegru, care va avea loc între 20 şi 22 martie. Pe lângă reprezentativa ţării gazdă, la competiţia care se va disputa la Podgorica, tricolorele se vor mai duela cu selecţionatele Norvegiei şi… Thailandei. Ultima dintre acestea va înlocui naţionala Kazakhstan-ului, care a fost repartizată în altă grupă de calificare de IHF. Înainte de Thailanda, prima ţară invitată în Muntenegru a fost Hong Kong-ul, dar oficialii de acolo n-au vrut să participe la turneu din cauza coronavirusului care face victime pe bandă rulandă în China.
Primele două clasate la competiţia de la Podgorica vor obţine biletele pentru Jocurile Olimpice de vară din Japonia (24 iulie – 9 august).
Sursă foto: Facebook Federaţia Română de Handbal

Lotul naţionalei de handbal feminin a României pentru stagiul de pregătire de la Rm. Vâlcea, din perioada 10-15 februarie:

• Portari: Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea), Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea)
• Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria 2018 Bistriţa), Ana Maria Tănasie (Măgura Cisnădie)
• Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Alexandra Severin (HC Zalău)
• Centri: Andreea Pricopi Rotaru (SCM Gloria Buzău), Laura Pristaviță (Gloria 2018 Bistrița), Ana Maria Apipie Ţicu (SCM Craiova), Elena Dache (Rapid Bucureşti), Andreea Popa (Minaur Baia Mare)
• Interi dreapta: Alina Ilie (SCM Gloria Buzău), Ana Maria Drăguţ Savu (SCM Craiova)
• Extreme dreapta: Laura Chiper Moisă (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
• Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina), Dana Abed-Kader (HC Zalău)