vineri, decembrie 1, 2023
in meciul amical de fotbal dintre Romania U20 si Cehia U20, desfasurat pe Stadionul Eugen Popescu din Targoviste, joi 7 septembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Fotbal Diverse

Naţionala Under 20, cu Robert Popa în poartă, aproape de o surpriză cu Germania. Nemţii au dat lovitura în prelungiri

189Vizualizari
Vineri, 17 noiembrie, naţionala Under 20 a României a disputat cel de-al cincilea meci din Elite League, o competiţie organizată de UEFA, care a adunat la start opt echipe din Europa. Tinerii tricolori pregătiţi de Costin Curelea au înfruntat, la Sibiu, reprezentativa Germaniei, în faţa căreia, din păcate, au trebuit să se recunoască învinşi, cu scorul de 1-0. Nemţii au dat lovitura de graţie în prelungiri, în minutul 90+3, prin Ben Bobzien: acesta a driblat doi fundaşi români, iar apoi a înscris în poarta apărată de vâlceanul Robert Popa, care a fost, din nou, integralist. Mai în glumă, mai în serios, naţionala noastră a verificat zicala care spune că „pe nemţi i-ai bătut doar atunci când s-au urcat în autocar”. Aşa s-a întâmplat şi în acest duel, România a avut multe ocazii în care putea marca, dar la final a pierdut.
După victoria de săptămâna trecută, Germania a urcat în fruntea ierarhiei, cu 11 puncte. Pe poziţiile următoare se află Italia (10 puncte), Portugalia (9) şi Polonia (7). Tricolorii au adunat până acum 6 puncte (din succesele cu Cehia şi Anglia, ambele cu scorul de 2-0) şi ocupă locul 5, la egalitate cu Norvegia, care are însă un golaveraj mai bun (8-3, faţă de 5-8 al echipei noastre). România va mai disputa încă două meciuri în această competiţie, ambele pe teren propriu, dar în primăvara anului viitor: cu Italia (pe 21 martie 2024) şi cu Polonia (pe 26 martie 2024).