Contrar aşteptărilor, deşi sezonul 2019-2020 al Ligii a III-a a fost suspendat, FRF nu a procedat încă la fel şi cu întrecerile de la nivel judeţean. Forul din Capitală a anunţat că toate campionatele judeţene trebuie să se încheie până la finele lunii iulie. Ulterior, ar urma să aibă loc barajele de promovare în Liga a III-a.
În ceea ce priveşte continuarea sezonului la judeţ, lucrurile stau însă foarte prost, pentru că nicăeri î ţară nu vor putea fi respectate recomandările igienico-sanitare din protocolul dat publicităţii, săptămâna trecută, de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii. Practic, documentul respectiv le-a cam „ucis” speranţele oficialilor din judeţ de a mai disputa sezonul actual. Ordinul înseamnă practic finalul în campionatele judeţene. La fel cum se va întâmpla probabil şi la Vâlcea! Şi nu pentru că nu sunt cazuri multe de coronavirus în judeţ, ci pentru că nimeni nu are bază de cantonare a jucătorilor, de izolare, de tratament, de… multe alte lucruri. La acest nivel, fotbalul e pentru amatori şi nu necesită atâtea restricţii câte ar trebui să fie impuse acum, din cauza pandemiei de Covid-19.
Oficial din judeţ: „Nu trebuie să mai vorbim deloc de actualul campionat, acesta e închis!”
Din acest punct de vedere, bine a zis un oficial din judeţ: „Cum şi unde să stăm 14 zile în izolare înainte de a intra în cantonament? Ce-i asta? Nicio echipă din Vâlcea nu dispune de o bază sportivă unde jucătorii să rămână un timp îndelungat sub supraveghere! Ei abia vin la stadion cu 30 de minute înainte de meci, uneori şi cu 30 de minute după ce începe jocul… De acasă, de la muncă, de la cules porumbi, de la săpat via…. Singurele momente când stau împreună sunt doar după meci, la o bere! În plus, de unde bani pentru testarea medicală frecventă, impusă de protocolul MTS – MS? Nu s-au putut respecta condiţiile nici în Liga a III-a şi probabil că şi în Liga a II-a vor fi probleme. Cum să le poţi îndeplini la judeţ? Aşadar, în acest moment, şi AJF Vâlcea trebuie să se gândească la suspendarea sezonului şi să spere ca măcar cel viitor să înceapă în august, pentru că probabil nici asta nu se va putea, dacă măsurile vor rămâne la fel de stricte. Nu trebuie să mai vorbim deloc de actualul campionat, acesta e închis. Să nu ne mai ascundem după cuvinte! Superliga se poate încheia cu trei etape înainte de play-off şi play-out. Titlul va fi oricum adjudecat de Minerul Costeşti, care are 12 puncte avans şi nu mai poate fi ajunsă de secondanta Cozia Călimăneşti, în cele trei runde care s-ar mai juca din sezonul regulat, cum se aude că se doreşte. Care n-ar fi decât o cheltuială în plus şi inutilă pentru echipe şi un risc enorm din cauza Covid-19. Lidera are nevoie de linişte, ca să se pregătească mai departe de baraj, mai ales că acesta se anunţă a fi mai greu decât se ştia până săptămâna trecută. Ligile a IV-a şi a V-a sunt la final de tur, fiecare echipă a jucat o dată cu celelalte, există echitate, deci se poate trage linie şi la acest nivel. Şi dacă sezonul ar continua, cum poate cineva să-şi imagineze că vor fi programate încă 13 şi 17 runde în şase săptămâni, cu o grămadă de intermediare?”.
ACS Păuşeşti-Măglaşi este marea revelaţie a Ligii a IV-a, dovadă fiind faptul că la finele turului se află pe locul...
Pentru îmbunătăţirea experienţei dvs. web, acest site foloseşte Cookies. Continuând să navigaţi pe acest site vă exprimaţi acordul asupra utilizării cookie-urilor.
Aflaţi mai multe