sâmbătă, decembrie 5, 2020
Fotbal Național

Nicio echipă nu va retrograda din Liga a II-a. În consecinţă, sezonul viitor va aduna la start 23 de participante sau chiar mai multe…

150Vizualizari
Conform deciziei de săptămâna trecută a FRF, cele 12 formaţii clasate pe locurile 7-18 din Liga a II-a au intrat oficial în vacanţă. Este vorba de Metaloglobus Bucureşti, SCM Gloria Buzău, Farul Constanţa, Viitorul Pandurii Tg. Jiu, ASU Poli Timişoara, Dunărea Călăraşi, Ripensia Timişoara, „U” Cluj, CSM Reşiţa, Concordia Chiajna, FK Csikszereda Miercurea Ciuc şi Pandurii Tg. Jiu, care activau încă în campionat, în momentul când sezonul s-a întrerupt din cauza pandemiei de Covid-19.
Mai mult decât atât, niciuna dintre acestea nu va mai retrograda din Liga a II-a, astfel că, din toamnă, eşalonul va aduna la start 23 de echipe, dacă e să le luăm în calcul şi pe cele cinci care vor promova din Liga a III-a. FRF nu a comunicat încă nimic despre viitorul format al competiţiei, dar preşedintele Răzvan Burleanu a declarat că se analizează mai multe variante. „Vom avea maximum 23 de echipe în Liga a II-a în sezonul următor. Nu pot să spun cu certitudine câte vor fi maximum, nu am încheiat procesul de licențiere. În ceea ce priveşte desfăşurarea sezonului, sunt două scenarii pe care le analizăm, pe care le-am și prezentat reprezentanților Ligii a II-a. Astfel, vom avea varianta cu o serie unică de maximum 23 de echipe sau cea cu două serii regionale, una de 11 echipe, alta de 12. Nu ne dorim să creștem numărul de echipe la nivelul Ligii a II-a, astfel încât să putem reveni la o singură serie peste încă un sezon, cu cel mult 20 de participante”, a spus şeful FRF, citat de ProSport.

Cluburile vor un sistem cu două serii de 14 sau 16 echipe, pentru reducerea cheltuielilor de deplasare

De teamă că FRF va stabili un sistem cu serie unică, mai mulţi oficiali ai cluburilor din ţară au avansat însă ideea ca numărul echipelor din Liga a II-a să crească la 28 sau chiar la 32. Acestea ar urma să fie împărţite în două grupe regionale, de câte 14 sau 16 echipe, pentru a avea deplasări mai scurte şi cheltuieli mai mici. În acest caz, ar trebui însă ca FRF să accepte modificarea sistemului de promovare din Liga a III-a, unde s-a stabilit că vor face saltul în eşalonul superior doar cinci echipe, câştigătoarea seriilor. Pentru a se ajunge măcar la 28 de formaţii, ar trebui ca şi grupările de pe poziţiile secunde din Liga a III-a să fie invitate în Liga a II-a.