vineri, decembrie 1, 2023
Handbal

Nicio surpriză la Gyor! SCM Rm. Vâlcea a rezistat totuşi o repriză

710Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea a fost un foarte bun partener de antrenament pentru Audi ETO Gyor, în cea de-a 5-a etapă a Ligii Campionilor. Elevele lui Florentin Pera au oferit o replică dârză formaţiei maghiare în prima repriză, pe care au încheiat-o chiar în avantaj (17-15). După pauză, pe teren nu a mai existat însă decât o echipă, cea ungară, care a făcut spectacol în faţa propriilor suporteri şi s-a impus clar, cu scorul de 38-31.

Incredibil, dar adevărat! SCM a condus cu patru goluri în minutele 19 şi 20

„Municipalele” au început meciul foarte dezinvolt şi s-au instalat la conducere încă din primul minut de joc. Echipa vâlceană a avut 3-1, 4-2 şi 5-3, dar a fost egalată (5-5, în minutul 8). Apoi, până în minutul 13, s-a mers cap la cap, cu goluri la ambele părţi, iar scorul a devenit 7-7. Pentru SCM, au urmat cinci minute magice, în care a punctat de patru ori consecutiv, astfel că, în minutul 19, tabela de marcaj a sălii din Gyor indica un scor neverosimil: 7-11. Iar antrenorul Gabor Danyi a înţeles că trebuie să ceară time-out, pentru a regândi strategia de joc.
Vâlcea a mai condus o dată la patru goluri (12-8, în minutul 20), după care a început să cedeze iniţiativa. Jucătoarele de la Audi ETO Gyor au înscris de trei ori la rând, iar diferenţa s-a redus la 12-11 (în minutul 22). SCM a mai avut totuşi puterea să reziste până la pauză, rezultatul după prima repriză fiind favorabil echipei din Sala Traian (17-15).

Cea mai mare diferenţă de scor din meci a fost de zece goluri (33-23 şi 36-26)

Multipla campioană a Europei a intrat cu totul altfel în meci după revenirea de la vestiare şi a egalat situaţia în doar două minute (17-17). SCM a mai condus o singură dată (18-17), după care s-a prăbuşit. Audi ETO Gyor a întors repede scorul în favoarea sa, 20-18 (în minutul 35), iar apoi 22-19 (în minutul 36), moment în care Florentin Pera a simţit declinul din jocul echipei sale şi a solicitat time-out. Acesta n-a avut însă efectul scontat, deoarece adversarele s-au desprins de la 23-20, la 27-20 (în minutul 41).
După 27-21, Audi ETO Gyor a avut din nou un „sprint”, cu încă trei goluri la rând, toate înscrise de franţuzoaica Estelle Nze Minko (cea mai bună marcatoare din tabăra adversă, cu 10 „boabe” în total), iar scorul a devenit 30-21 (în minutul 44). Învingătoarea era deja stabilită, dacă a existat cumva vreun dubiu sau se gândise cineva la vreo surpriză în prima repriză.

Iberica Mireya Gonzalez Alvarez, cea mai bună marcatoare a echipei vâlcene

Când şi-a asigurat victoria, Audi ETO Gyor nu a mai forţat, iar scorul nici nu a mai luat proporţii, chiar dacă SCM n-a mai strălucit deloc pe final. În minutul 51, s-a consemnat cea mai mare diferenţă: 33-23 pentru formaţia maghiară. Elevele lui Gabor Danyi au mai avut o dată un avantaj de 10 goluri, 36-26 (în minutul 56), iar Florentin Pera şi-a adus aminte că mai are un time-out la dispoziţie şi le-a chemat pe elevele sale la marginea terenului. Poate că era bine ca antrenorul SCM-ului să-l solicite când adversarele aveau cel mult 4-5 goluri în plus, pentru a le mai stăvili elanul şi a încerca să-şi readucă echipa în joc, dacă mai era posibil acest lucru. Pentru handbalistele de pe teren, inclusiv pentru vâlcence, în minutul 56, meciul era oricum decis. În ultimele minute de joc, SCM a mai micşorat din diferenţă, scorul final fiind 38-31 pentru Audi ETO Gyor.
În acest duel, cea mai prolifică jucătoare de pe teren de la SCM Rm. Vâlcea a fost iberica Mireya Gonzalez Alvarez (FOTO – într-un duel cu norvegianca Stine Oftedal), care a înscris de opt ori. Altfel, pe lista marcatoarelor şi-au mai trecut numele Asma Elghaoui (6 goluri), Ewgenija Minevskaja (3), Ann Grete Norgaard (3), Kristina Liscevic (3), Marta Lopez Herrero (2), Jelena Trifunovic (2), Zeljka Nikolic (2), Maren Nyland Aardahl (1) şi Cristina Florica (1).
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea / Gyori Audi ETO KC