luni, decembrie 6, 2021
Politică

Nicolae Concioiu (primar Guşoeni), opinie despre criza politică: „Aş cere preşedintelui Iohannis funcţia de prim-ministru şi aş forma guvernul. PSD nu poate să intre la guvernare ca vioara a doua!”

209Vizualizari
Primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu, crede că PSD are capacitatea de a intra la guvernare, dar conducătorii de la Bucureşti nu trebuie să accepte să fie vioara a doua, după PNL. „Dacă aş avea putere de decizie, aş relua solicitarea pe care am avut-o în decembrie anul trecut, la încheierea campaniei parlamentare. Adică, aş cere preşedintelui Iohannis funcţia de prim-ministru şi aş forma guvernul. PSD nu poate să intre la guvernare, alături de PNL, ca vioara a doua. Acesta e un lucru clar! Mai ales că PSD e cel mai mare partid din Parlament! Suntem cu toţii conştienţi ce înseamnă guvernarea României în asemenea momente grele. E foarte dificil de depăşit situaţia în care se află acum ţara. În cazul în care s-ar ajunge la o înţelegere în acest sens, cei care ar intra în guvern trebuie să fie cei mai redutabili politicieni şi administratori, cu o experienţă destul de mare în domeniile fiecărui minister. Ei sunt obligaţi să nu doarmă zi şi noapte, ci să lucreze în continuu o perioadă, pentru a scoate ţara din impas. Românii sunt foarte nemulţumiţi de măsurile antipopulare care s-au luat în ultima perioadă. PSD poate majora în mod clar alocaţiile şi pensiile şi am încredere că sunt şi banii necesari în bugetul statului pentru a susţine aceste măriri”, a subliniat Nicolae Concioiu.

„Am rămas uimit când am văzut cât de relaxat era preşedintele Iohannis, când USR a anunţat că se retrage de la guvernare”

În încheiere, primarul PSD din Guşoeni s-a referit şi la varianta alegerilor anticipate, despre care a început să se vorbească din ce în ce mai mult în ultima perioadă. „Ca să se ajungă efectiv la alegeri anticipate, trebuie să se mai parcurgă alţi câţiva paşi. Noi încă n-am atins punctul de vârf al crizei politice. Am rămas uimit când am văzut cât de relaxat era preşedintele Iohannis, când USR a anunţat că se retrage de la guvernare. El nu avea absolut nicio treabă, de parcă în România nu se întâmpla nimic, era relaxat şi ne vorbea de golf. Asta în timp ce eu eram impacientat – ca şi alţi români, de altfel – şi mă miram ce stare de indolenţă poate să aibă un şef de stat, când vede că în ţară situaţia e grea, iar lui nu-i pasă. La o analiză mai amănunţită, am constatat însă că nu ne aflăm încă într-un vârf de conflict, încă nu am ajuns acolo. Sigur că sunt puncte de vedere diferite, dar încă nu suntem în vârful conflictului. Când vom ajunge în acel punct, se vor declanşa alegerile anticipate, iar acestea pot fi generate doar de cei din Parlament”, a concluzionat primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu.