luni, decembrie 6, 2021
Diverse

Nicolae Moraru (Pietrari) a simțit, pe propria piele, drama țăranului român: crești vițel de 500 de kg și îl vinzi cu 3300 de lei. E bătaie de joc!

119Vizualizari
Primarul din Pietrari, liberalul Nicolae Moraru, a declarat că, după ce se va retrage din administrația locală, își va concentra toată atenția pe micuța fermă de animale pe care o are în propria gospodărie. El a explicat că tot mai mulți țărani au abandonat, din păcate, această îndeletnicire tradițională, din cauza subevaluării produselor de către marii comercianți.
„Păi, crești un vițel, îl faci de 500 de kilograme cu multă muncă și vine o firmă mare și îți dă 3300 de lei pe el, adică 6,5 lei kilogramul. În condițiile în care de la porc și de la bovine nu arunci nimic. Cum să mai crești? Duci pielea de junc la fabrici de încălțăminte și primești 80-90 de lei pe ea. Iar o pereche de pantofi costă 300-400 de lei. Sincer, este o bătaie de joc la adresa agricultorului român. Toți vor să profite de pe spatele bietului țăran. Iar lumea se duce și cumpără din magazin mâncare proastă, se îmbolnăvește și uite așa! După ce voi renunța la primărie, voi cumpăra 4-5 vaci de lapte. Am tractor, remorcă și mă ocup de ceea ce îmi place”, a mărturisit primarul PNL din Pietrari, Nicolae Moraru.