sâmbătă, aprilie 13, 2024
Administrație

Nicolae Moraru (primar Pietrari): „Marile puteri economice ne-ar fi pus de mult să vindem combinatul Oltchim la fier vechi, dacă ar fi ştiut că vine coronavirusul. E o lovitură fantastică dată Occidentului!”

939Vizualizari
Chimcomplex, adică, fostul combinat Oltchim, este un ajutor fantastic în lupta împotriva noului Coronavirus, prin producerea în cantități industriale a biocidului pentru dezinfectarea suprafețelor. În plus, prețul per tonă – de doar 400 de lei – este la îndemâna tuturor autorităților. Primarul din Pietrari, Nicolae Moraru, susține că, în astfel de momente deosebite, ne dăm mai ușor seama cât de importante sunt sectoarele strategice ale industriei și, pe viitor, ar trebui să fim mai responsabili cu fabricile, combinatele și tot ceea ce au construit predecesorii noștri.
„Vă dați seama, dacă nu mai producea Oltchim-ul, la ce prețuri exorbitante cumpăram acum biocid-ul!? În 20 de ani, am pus toată industria românească pe butuci. Am vândut-o la fier vechi. Acum, vedem singuri cât de important e să fii producător și să nu cumperi tot… Adică, 400 de lei / tona. Un preț foarte mic… Cred că dacă ar fi știut marile forțe economice și marile companii din lume că vine Coronavirusul, ne puneau să tăiem de mult combinatul și să îl vindem la fier vechi. Vă dați seama ce lovitură a dat Oltchim-ul în perioada asta?! Ar trebui să avem mai mult respect pentru tot ceea ce s-a construit în ultimii 50-60 de ani și să nu mai distrugem nimic. Nu ştim niciodată cât de mult ne pot ajuta!”, a spus primarul PNL din Pietrari, Nicolae Moraru.