Primarul interimar din Berislăvești, Nicolae Popescu, speră că Guvernul va adopta, cât mai curând, noi măsuri privind sprijinirea mai mult a persoanelor vârstnice din mediul rural, care sunt disperate că nu pot avea grijă de animalele lor, de frica amenzilor uriașe. „Statul dă lege pentu cel care stă la bloc că poate ieși afară din casă să-și plimbe câinele, iar cei de la țară, care depind foarte mult de animalele lor, sunt legați de mâini și de picioare. De ce spun asta? La Berislăvești, am 561 de persoane cu vârste peste 65 de ani. Potrivit legii, acestea nu au voie să iasă din curte decât între orele 11 și 13. Păi, oamenii poate că au calul, vaca sau oile în grajdul de peste drum, la 200 de metri de casă, nu în curte… Şi se plâng că le e teamă să fie amendați, dacă merg dimineața și seara să dea de mâncare sau să adape animalele. Am vorbit cu polițiștii să fie mai înțelegători cu ei și mă bucură că au înţeles asta. Chiar îmi spunea cineva zilele: «Trebuie să îmi fete vaca. Am grajdul peste drum. Mă duc de câteva ori pe zi să am grijă de ea. Vă rog să mă ajutați să nu fiu amendat, că nu stau acasă… Trebuie să o păzesc să nu se întâmple ceva, Doamne ferește. E venitul meu, din asta trăiesc!». Ce poți să mai spui într-o asemenea situaţie?! Oamenii țin mult la animalele lor. Păi, dacă îi moare vițelul, acea persoană e terminată. Plânge două luni… Și toate persoanele peste 65 de ani au animale. Ar trebui dată o lege, mai permisivă. Ok, nu intri în contact cu nimeni. Dar, dacă îl vezi singur pe drum și îți spune ca merge la grajd, chiar dacă e seară, păi, nu te apuci să îl termini cu amenzi!”, a precizat primarul interimar din Berislăveşti, Nicolae Popescu.
În urmă cu o lună, primarul din Bărbăteşti, Constantin Bănacu, a semnat contractul de finanţare pentru cel de-al treilea proiect...
Pentru îmbunătăţirea experienţei dvs. web, acest site foloseşte Cookies. Continuând să navigaţi pe acest site vă exprimaţi acordul asupra utilizării cookie-urilor.
Aflaţi mai multe