Fotbal Național

Nicolae Sărdărescu a avut dreptate! Flacăra Horezu – reprimită în Liga a III-a! Vâlcea – cu trei echipe în ultimul eşalon naţional!

892Vizualizari
În urmă cu o lună, primarul Nicolae Sărdărescu a susţinut că Flacăra Horezu va evolua cu siguranţă în Liga a III-a, din moment ce se afla pe o poziţie eligibilă în clasamentul întocmit de FRF pentru locurile vacante din viitorul sezon. „În Liga a III-a, sunt câteva locuri vacante, din cauză că unele echipe s-au retras din campionat. În aceste condiţii, nu se pune problema să nu jucăm mai departe la acel nivel! Flacăra Horezu se află pe locul 4 în clasamentul FRF pentru locuri vacante, aşa că aşteptăm invitaţia de a evolua şi din toamnă în ultimul eşalon naţional”, ne-a declarat Nicolae Sărdărescu.
Oficialii de la Casa Fotbalului au confirmat în această săptămână afirmaţiile edilului din Horezu, formaţia din Treapt fiind acceptată să joace în ultimul eşalon naţional şi în ediţia 2022-2023, chiar dacă a retrogradat pe teren, prin prisma faptului că s-a clasat pe locul 5 în play-out-ul campionatului precedent. Alături de Flacăra Horezu (la care s-a întors „fiul rătăcitor” Adi Popa), au mai fost reprimite în Liga a III-a grupăriile CSM Bacău, AFC Unirea 1924 Alba Iulia (ce va cesiona locul către noua CS Municipal Alba Iulia), ACS Progresul Ezeriş şi ACS Kids Tâmpa Braşov.
În urma acestei decizii, Vâlcea va avea tot trei reprezentante în Liga a III-a şi în sezonul 2022-2023: Viitorul Dăeşti, Flacăra Horezu şi Cozia Călimăneşti (nou-promovată).

Referatul lui Felix Grigore către Comitetul de Urgenţă al FRF a tranşat soarta „olarilor”

Propunerea ca Flacăra Horezu să joace mai departe în Liga a III-a a venit din partea lui Felix Grigore, managerul Direcţiei Competiţiei de la Casa Fotbalului, care a înaintat un referat către Comitetul de Urgenţă al FRF. „În conformitate cu decizia Comitetului Executiv al FRF din 18 august 2020, în competiţia Liga 3 participă 100 de echipe. Pe baza cererilor de înscriere, pentru sezonul 2022-2023, au rămas un număr de cinci locuri vacante, urmare a neînscrierii în termenul regulamentar a echipelor CS Gaz Metan Mediaş, Asociaţia CSFC Academica Clinceni (n.r.: retrogradate din Liga I), FC Rapid 1923 SA Bucureşti 2, ACS Huşana Huşi şi CS Speranţa Răuceşti (n.r.: nou-promovată din Liga a IV-a). Pentru ocuparea celor cinci locuri vacante s-a apelat la cinci dintre echipele retrogradate de pe locul 5 din play-out cu cea mai bună linie de clasament, respectiv AFC Hermannstadt 2, CSM Bacău, AFC Unirea 1924 Alba Iulia, ACS Progresul Ezeriş şi ACS Flacăra Horezu. Ca urmare a adresei trimise pe e-mail de către clubul AFC Hermannstadt, care a comunicat că nu doreşte să mai participe în competiţie cu echipa satelit, locul vacant ar fi trebuit să fie ocupat de următoarea echipă de pe locul 5 cu cea mai bună linie de clasament. În condiţiile în care toate echipele rămase dintre cele clasate pe locul 5 din play-out, respectiv în ordine CS Progresul Şomcuta Mare, CS Frontiera 2004 Curtici, CSM Feteşti, SC Dinamo 1948 SA Bucureşti 2 şi CS Făurei au comunicat că nu doresc să mai participe în sezonul 2022-2023 al competiţiei Liga 3, pentru ocuparea locului vacant s-a trecut la echipa retrogradată de pe locul 6 din play-out cu cea mai bună linie de clasament, ACS Kids Tâmpa Braşov. Pe cale de consecinţă, cu respectarea prevederilor art. 18 alin. 1 și art. 19 alin. 9 din ROAF, vă supunem spre aprobare ca locurile vacante să fie ocupate, în ordine, de cluburile CSM Bacău, AFC Unirea 1924 Alba Iulia, ACS Progresul Ezeriş, ACS Flacăra Horezu şi ACS Kids Tâmpa Braşov”, se spune în referatul trimis de managerul Direcţiei Competiţii, Felix Grigore, către Comitetul de Urgenţă al FRF.

Marţi, 19 iulie, forul condus de Răzvan Burleanu a completat lista participantelor din noul sezon al Ligii a III-a

Marţi, 19 iulie, Răzvan Burleanu şi colegii săi din Comitetul de Urgenţă al FRF au luat act de referatul lui Felix Grigore şi au oficializat reprimirea în Liga a III-a a celor cinci echipe amintite mai sus. „În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă, compus din Răzvan Burleanu – Preşedinte FRF, Gino Iogulescu – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga – Vicepreşedinte FRF, aprobă Referatul Managerului Direcției Competiții a FRF, domnul Felix Grigore, și, luând act de adresa formulată de clubul AFC Hermannstadt, dispune ocuparea locurilor vacante din Liga a 3-a de către următoarele echipe: CSM Bacău, AFC Unirea 1924 Alba Iulia, ACS Progresul Ezeriş, ACS Flacăra Horezu, ACS Kids Tâmpa Braşov”, a transmis FRF, într-un comunicat postat pe site-ul oficial.