Administrație

Nicolae Sărdărescu (primar Horezu): Orașele cheltuiesc sume uriașe cu spitalele COVID și centrele de vaccinare. Guvernul a promis că ne alocă bani, dar apoi s-a „spălat” pe mâini!

452Vizualizari
Primarul Nicolae Sărdărescu susține că politica guvernului condus de Florin Cîţu în ceea ce privește alocările bugetare pentru orașe e discriminatorie, în sensul că nu sunt sprijinite deloc privind cofinanțarea proiectelor de dezvoltare. Potrivit edilului PSD, administrația din Horezu are cheltuieli uriașe, cu activități care ar trebui susține de executiv.
„Guvernul ne-a dat bani de burse școlare, însă sumele necesare nu sunt nici măcar la jumătate față de cât avem nevoie. Sunt avantajate foarte mult localitățile mici, care nu au deloc economie și, care, din punctul meu de vedere, nu ar trebui să mai existe. Atâta timp cât nu ai nici măcar bani de funcționare, de ce să consumi mereu de la bugetul de stat?! Noi avem bani de funcționare şi nu ni se mai dă nimic în plus, pentru că ni se spune că avem venituri. Păi, cu o astfel de politică, nu încurajezi deloc performanța. În plus, orașe ca Horezu și Rm. Vâlcea cheltuie o groază de bani pentru activități care nu ne aparțin. De exemplu, copiii învață în comunele limitrofe până în clasa a VIII-a, iar apoi îşi continuă studiile la Horezu, iar noi plătim tot. Mai sunt spitalul, secția de COVID ori centrul de vaccinare, care consumă, de asemenea, resurse uriașe! Păi, tot noi să plătim mereu? Au spus: înființați centru de vaccinare, că noi, Guvernul, vă dăm banii de funcţionare. Nici vorbă! Ministerul Sănătății a stabilit ca medicii rezidenți să lucreze în spitalele COVID. Inițial, au zis că ne alocă banii pentru chirie și masă, dar, până la urmă, tot Primăria i-a plătit. Centrul de vaccinare deservește 70 de mii de persoane, 20 de comune și două orașe din zonă. Am investit aici sume importante, dar fără a primi banii promişi. Guvernul își bate joc de noi!”, a explicat edilul PSD din Horezu, Nicolae Sărdărescu.