luni, aprilie 12, 2021
Fotbal Județean

Nicolae Vâlcu, antrenor Olteţul Zătreni: „În Seria Est, avem parte de unul dintre cele mai echilibrate campionate din istorie!”

191Vizualizari

Din cauza eşecului la limită suferit în deplasare, în ultima rundă a turului (0-1, la Viitorul Voiceşti), Olteţul Zătreni a terminat prima parte a sezonului pe locul 4 în Seria Est de la „Onoare”. În cele 12 meciuri programate, jucătorii pregătiţi de Nicolae Vâlcu au adunat 25 de puncte, din opt victorii şi o remiză. Primele trei poziţii în clasament sunt ocupate de Viitorul Voiceşti (30), Olteţu Bălceşti (27) şi Ştiinţa Roşiile (26). „Derbiul de la Voiceşti ne-a decis practic soarta la finele turului. Ştiam că va fi un meci tare, deoarece am întâlnit o echipă cu un atac exploziv, cu foarte multe goluri marcate. Speram să producem totuşi surpriza şi să luăm măcar un punct, dar din păcate acest lucru nu s-a întâmplat”, a afirmat Vâlcu.
În ciuda eşecului din urmă cu o săptămână, antrenorul de la Olteţul Zătreni este convins că lupta pentru promovare este departe de a se fi încheiat. Mai ales că situaţia din fruntea ierarhiei e foarte strânsă, deoarece, pe lângă echipele de pe locurile 1-4, mai şanse reale de a face saltul în eşalonul superior şi AS Şirineasa (24 de puncte) şi Oltul Drăgoeşti II (22). „În opinia mea, acesta e unul dintre cele mai echilibrate campionate de când sunt în fotbal, atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Nu-mi aduc aminte să mai fi fost vreodată, la final de tur, şase echipe la o distanţă atât de mică de puncte una de alta. Întotdeauna, se detaşau două, cel mult 3, dar a treia era doar aşa, la număr, şi de regulă doar arbitra lupta pentru primul loc. Cele două fruntaşe tranşau apoi promovarea în retur. În acest sezon, nu mai e deloc aşa în seria noastră, se merge cap la cap, iar în bătălie sunt angrenate nu mai puţin de şase echipe. Orice e posibil până la final, deznodământul se va şti vara viitoare. Sperăm să avem şi un retur bun şi să ne numărăm, în continuare, printre protagoniste în Seria Est”, a subliniat Nicolae Vâlcu.