marți, octombrie 27, 2020
Fotbal Județean

Nicolae Vâlcu (Olteţul Zătreni): „Campionatul nu trebuie să fie îngheţat. Se poate juca fotbal pe timpul verii! În loc de amicale, mai bine meciuri oficiale!”

249Vizualizari
Antrenorul Nicolae Vâlcu, de la Olteţul Zătreni, este de părere că sezonul actual nu ar trebui să fie îngheţat, ci să aibă totuşi un final, chiar dacă, pentru a se ajunge la capăt, ar fi nevoie ca echipele să nu mai dispute toate meciurile din retur. În acest sens, oficialul din sudul judeţului spune că ar fi acceptabilă şi varianta de a se juca fotbal toată vara.

„Dacă timpul rămas la dispoziţie va fi foarte scurt, echipele pot fi împărţite în două grupe valorice”

„Sper ca sezonul competiţional va reîncepe cât mai repede, dar e greu de crezut că acest lucru se va întâmpla în luna mai. Probabil că se va putea juca din nou fotbal abia după 1 iunie. Nu sunt însă deloc adeptul ideii de a se îngheţa campionatul, pentru că ar fi păcat să se întâmple aşa ceva. Eu aş vrea să se continue sezonul, dar totul depinde şi de timpul rămas la dispoziţie. Dacă va fi vorba de o perioadă mai mică până la startul viitorului campionat, atunci ar fi bine ca echipele să fie împărţite în două grupe valorice, unele să joace mai departe pentru titlu, iar restul pentru onoare. De exemplu, în Seria Est, din care şi Olteţul Zătreni face parte, primele şase clasate ar urma să se bată pentru promovare, deoarece celorlalte le-ar fi oricum foarte greu să mai ajungă pe primul loc. Iar pentru a se reduce radical şi numărul de meciuri, acestea nu se vor mai întâlni decât o singură dată între ele, în funcţie de cum s-au înfruntat în tur, echipele oaspete atunci urmând să joace acum pe teren propriu. Astfel, în loc de 13 etape, ar fi programate doar 5, deci sezonul s-ar reduce practic la mai puţin de jumătate. Iar în maximum 5-6 săptămâni ar trebui să se încheie”, a afirmat Nicolae Vâlcu.

„Vremea va fi frumoasă vara, iar oamenii se vor bucura din plin de fotbal, mai ales după pauza asta forţată”

Antrenorul de la Olteţul Zătreni mai spune că decizia finală în privinţa derulării tuturor competiţiilor o va avea conducerea FRF, iar reprezentanţii AJF-urilor din ţară vor trebui să se conformeze. „Cu siguranţă, totul depinde de ce va zice Federaţia, în acest caz, AJF Vâlcea nu poate lua nicio hotârâre fără acceptul conducerii de la Bucureşti. Ce va decide Răzvan Burleanu, aia se va face! Dacă FRF va stabili ca sezonul să se continue la toate nivelurile, chiar şi pe timpul verii, aşa va fi. Mă bucură faptul că şi UEFA a recomandat ca niciun campionat să nu se încheie la jumătate. Astfel, oficialii europeni au indicat ca sezonul să continue mai departe normal, cu etapele care au mai rămas de jucat, chiar dacă va fi prelungit până prin august. S-ar putea juca fotbal fără probleme în lunile iunie, iulie şi august, iar viitorul sezon să înceapă după 15 septembrie sau chiar la 1 octombrie. Nu e nicio problemă dacă vom fi pe terenuri toată vara, vremea va fi frumoasă, iar oamenii se vor bucura din plin de fotbal, mai ales după pauza asta forţată. Oricum, nici echipele nu erau în vacanţă, ci ar fi jucat o grămadă de amicale. În noua situaţie, ar urma să dispute meciuri oficiale. Consider că va fi suficientă apoi o pauză de două săptămâni pentru a ne reîncărca bateriile şi a reîncepe viitorul sezon!”, a mai precizat Nicolae Vâlcu.