duminică, aprilie 11, 2021
Fotbal Județean

Nicolae Vâlcu (Olteţul Zătreni): „Sezonul actual e total compromis! E imposibil să mai organizezi un campionat complet până în vară!”

249Vizualizari
De aproape o lună, AJF Vâlcea aşteaptă un răspuns pozitiv de la FRF pentru aprobarea testelor Covid-19 antigen, mai ieftine. Aşa cum a mai declarat de curând, Nicolae Vîlcu, antrenorul echipei Olteţul Zătreni, e convins însă că reluarea campionatelor de fotbal nu va mai fi posibilă în această primăvară, mai ales că este deja martie.
„Acum, e imposibil să mai organizezi un campionat complet! Ca să nu mai spun că mai e şi Cupa României, despre care nu s-a amintit chiar nimic până în prezent. Evident că nu e timp ca ambele competiţii să se desfăşoare în paralel, nici dacă s-ar juca într-un ritm infernal, miercuri – sâmbătă, ca în competiţiile mari din Europa. În aceste condiţii, e clar că sezonul actual e total compromis. N-ai cum să dispuţi un tur şi un retur în 2-3 luni, în speţă, un campionat întreg într-o primăvară!”, a subliniat antrenorul de la Olteţul Zătreni.

„Acum, e ca după război, nu ştii câţi oamenii se mai ridică de la pământ şi câţi poţi să mai aduni”

Nicolae Vîlcu mai spune că, spre deosebire de alţi ani, în această primăvară, nu sunt nici măcar 10 echipe pregătite să înceapă campionatul. „Practic, acum e ca după război, nu ştii câţi oamenii se mai ridică de la pământ şi câţi poţi să mai aduni. După atâta timp fără fotbal, aproape toate echipele au rămas fără jucători şi sunt alte griji acum, atâta timp nu ne mai aflăm în perioada fericită dinainte. În plus, multe dintre transferuri au picat, sunt jucători care nu mai aparţin de nicio echipă şi trebuie să se reglementeze de la început şi treaba asta. Dacă un contract a expirat în această perioadă de pauză forţată, dar echipa respectivă n-a evoluat în nicio competiţie, ce se va întâmpla cu jucătorul respectiv, e liber să plece oriunde? Repet, sunt multe chestii ce trebuie puse la punct şi cred că îţi ia toată primăvara să le aşezi pe făgaşul lor normal. E vorba de cel puţin câteva luni! Până să ne apucăm de transferuri, aşteptăm recomandările FRF şi AJF în acest sens. Nu poţi să legitimezi nişte jucători, iar apoi să afli că sezonul nu se mai reia sau că se întrerupe din nou, din cine ştie ce cauză, iar tu ai rămas cu banii daţi! Nu ştiu câte echipe din judeţ se mai încumetă acum să arunce banii pe fereastră atât de uşor”, a mai adăugat Nicolae Vîlcu.

„Nu poţi să dai drumul campionatului în grabă, când o iei practic de la zero cu totul”

„De aceea spun că nu poţi să dai drumul unui campionat în grabă, când o iei practic de la zero cu totul! Poate că din vară va fi altceva, dar primăvara asta e greu de spun că ne vom întoarce pe terenurile de fotbal, iar totul va fi ca înainte. Deşi a fost vreme frumoasă, nici amicale n-am jucat, de teamă că ne puteam trezi cu amenzi şi chiar cu dosar penal pentru nerespectarea restricţiilor şi zădărnicirea combaterii bolilor. Iar dacă se şi îmbolnăveşte cineva, rişti să intri şi mai rău în belea! Le-am spus şi jucătorilor mei că nu e posibil să ne programăm vreun meci, deşi ei au insistat de multe ori să ne mai întâlnim şi să facem câte un amical. În toate judeţele din ţară, situaţia e la fel, au mai bravat unii, dar degeaba! La Hunedoara, unde au luat startul 10 echipe, au fost o grămadă de meciuri amânate. Iar la Braşov, sezonul a început cu doar cinci echipe. Păi, ce campionate sunt alea!? Nici după război n-a fost atât de rea situaţia, acesta fiind şi motivul pentru care consider că e bine să reîncepem fotbalul din vară. Aşa ar fi cel mai bine, să avem timp să punem lucrurile la punct. Sincer să fiu, ar fi extraordinar să se poată juca în condiţii normale măcar din luna august şi cred că am fi fericiţi cu toţii!”, a încheiat Nicolae Vîlcu, antrenorul echipei de fotbal din comuna administrată de primarul Constantin Liţoiu.