luni, aprilie 12, 2021
Fotbal Județean

Nicolae Vâlcu (Olteţul Zătreni) va propune un sistem competiţional cu două eşaloane valorice

530Vizualizari
Nicolae Vâlcu (FOTO – în dreapta), antrenor la Olteţul Zătreni, crede că a sosit momentul ca fotbalul judeţean să revină la vechea organizare din trecut, cu două eşaloane valorice. Astfel, Liga a IV-a ar trebui să fie alcătuită dintr-o serie unică – de 16-18 echipe, iar Liga a V-a – din trei serii, cu câte 14-16 echipe fiecare. „În urmă cu câţiva ani, când s-a decis actuala organizare, m-am numărat printre cei care nu au fost de acord cu împărţirea fotbalului judeţean pe trei eşaloane. De aceea, voi susţine revenirea la două divizii, iar în acest sens voi trimite şi o adresă către AJF, ca să fie discutată la viitoarea Adunare Generală. Astfel, voi propune ca Liga a IV-a să aibă 16-18 echipe, iar restul formaţiilor să activeze în Liga a V-a, în trei serii regionale (Nord, Centru şi Sud), aşa cum era odinioară. Campionatul ar fi mult mai ordonat şi mai frumos, iar sistemul de promovare / retrogradare foarte simplu. Din Liga a IV-a, vor retrograda ultimele trei clasate, iar în locul acestora vor promova câştigătoarele celor trei serii din Liga a V-a. Fără play-off sau play-out la vreunul din cele două niveluri valorice!”, a precizat Vâlcu.

Vâlcu susţine reînfiinţarea campionatului de juniori A1 de la nivelul Ligii a IV-a, iar meciurile să se desfăşoare în deschiderea celor de seniori

Oficialul echipei din comuna administrată de primarul Constantin Liţoiu (FOTO – în stânga) merge mai departe şi propune ca şi campionatul de juniori A1 să se desfăşoare tot ca în trecut, cu toate grupările de la nivelul Ligii a IV-a, meciurile fiind programate în deschiderea celor de seniori. „Voi propune ca fiecare club de Liga a IV-a să aibă obligatoriu echipă de juniori A1. Până la urmă, dacă vrei să evoluezi în elită, trebuie să dovedeşti că eşti un club bine structurat, cu pretenţii de a juca apoi în eşalonul superior, în speţă, în Liga a III-a. Pe de altă parte, voi susţine reînfiinţarea campionatului de juniori A1 de la nivelul Ligii a IV-a, aşa cum era în trecut: toate meciurile să aibă loc în deschiderea celor de seniori. Ar fi mult mai frumos, copiii vor putea vedea ulterior şi duelul celor mari. Atmosfera ar fi cu totul alta la stadion, juniorii ar fi mândri că joacă alături de cei mari, decât să evolueze separat, într-un anonimat total, pentru câţiva spectatori. Îmi aduc aminte cât de drag le era odinioară celor mici să joace în deschiderea celor mari. Cei mai buni pot fi urmăriţi mai uşor de antrenori şi pot fi promovaţi ulterior la echipa de seniori. În modul în care se desfăşoară acum campionatul, nu este deloc încurajată creşterea juniorilor, ci dimpotrivă. Nu cred că se vor mări atât de mult cheltuielile pentru un club de la nivelul Ligii a IV-a, dacă atât echipa de seniori, cât şi cea de juniori, ar evolua în acelaşi timp pe teren propriu sau în deplasare”, a încheiat antrenorul de la Olteţul Zătreni, Nicolae Vâlcu.