vineri, februarie 26, 2021
Fotbal Județean

Nicolae Vîlcu intenţionează să organizeze cea de-a 6-a ediţie a Cupei Olteţul, de la Zătreni, pe 1 mai, în Ajunul Paştelui

226Vizualizari
Din cauza pandemiei de Covid-19, fotbalul la nivel judeţean se află în vacanţă forţată din luna martie a anului trecut, când au avut loc meciuri în cadrul Cupei României (în acest caz fiind vorba de şaisprezecimi, optimi şi sferturi). În această primăvară, toţi microbiştii speră că întrecerile se vor relua, iar AJF Vâlcea aşteaptă un semnal pozitiv de la FRF, dar şi partea Ministerelor Sănătăţii şi Tineretului şi Sportului.
Dacă se va găsi o modalitate să se joace din nou (inclusiv cu teste rapide de Covid-19, care sunt mai ieftine), antrenorul Nicolae Vîlcu şi-a propus să organizeze şi cea de-a 6-a ediţie a Cupei Olteţul, de la Zătreni. Turneul amical ar urma să aibă loc sâmbătă, 1 mai, în Ajunul Paştelui. „În cazul în care autorităţile ne vor permite să jucăm fotbal din nou la judeţ, aşa cum se speră, de la jumătatea lunii martie, vom organiza şi noi Cupa Olteţul. Am programat turneul pe 1 mai, în sâmbăta care precedentă Paştele. Iar asta în ideea că, la nivelul ultimului eşalon judeţean, nu s-a jucat etapă niciodată de Paşti, deci ar fi o dată liberă în calendarul competiţional. Bineînţeles că întrecerea va avea loc cu respectarea condiţiilor legate de Covid-19, în speţă cu teste făcute de fiecare jucător. Dacă ar reîncepe campionatul, vor fi valabile testele periodice pe care fiecare echipă le va face. Dacă nu se va permite acest lucru, nu vom mai organiza nici competiţia. E exclus să jucăm ilegal, nu facem nicio abatere de la regulamente, atât pentru că nu vrem să luăm vreo amendă, cât şi pentru a nu risca să se îmbolnăvească vreun fotbalist şi să mai dăm de alte belele. Dacă turneul nu va putea avea loc pe 1 mai, fie din cauza desfăşurării campionatului, fie din cauza pandemiei de Covid-19, Cupa Olteţul va fi amânată până în vară. Precedenta ediţie s-a desfăşurat în august 2019”, a susţinut Vîlcu.

La turneul de la Zătreni vor fi invitate aceleaşi echipe care trebuiau să participe la ediţia din august 2020

În ceea ce priveşte echipele participante, Nicolae Vîlcu a spus că vor fi invitate cele pe care intenţiona să le aducă şi la ediţia din august 2020, care nu a mai avut loc din cauza restricţiilor impuse de pandemia de Covid-19. Astfel, pe lângă Olteţul Zătreni, vor nai fi prezente la start Cerna Copăceni, AS Făureşti, dar şi o echipă de old boys din comuna administrată de primarul Constantin Liţoiu. „Ediţia a 6-a a Cupei Olteţul se va desfăşura după acelaşi program pe care l-am stabilit pentru anul 2020, cu Copăceni, Făureşti, Zătreni şi o echipă de old boys din comuna noastră”, a încheiat antrenorul de la Olteţul Zătreni, Nicolae Vîlcu.