marți, martie 2, 2021
Fotbal Județean

Nicolae Vîlcu (Olteţul Zătreni): „Nu se mai poate juca vreun meci din sezonul 2019-2020, nu mai există timpul necesar! Nu am înţeles ce se mai aşteaptă…”

338Vizualizari
Finalizarea pe teren a sezonului actual al Ligii a V-a este definitiv compromisă, din cauza condiţiilor drastice impuse în continuare de autorităţi pentru reluarea antrenamentelor şi a meciurilor oficiale. De această părere e şi antrenorul Nicolae Vîlcu, de la Olteţul Zătreni, care crede că nu mai există timpul efectiv necesar pentru a mai fi programat vreun meci din ediţia 2019-2020, indiferent despre ce formulă ar fi vorba. În aceste condiţii, mai toţi conducătorii din judeţ aşteaptă o veste oficială de la AJF Vâlcea, referitoare la suspendarea sezonului actual, precum şi noutăţi despre startul viitorului campionat, care va demara în a doua jumătate a lunii august.

„E nevoie de o mică pregătire. Nu poţi să joci direct în campionat, să-i rupi pe jucători! Mai ales că nu am mai disputat niciun meci oficial de 7-8 luni!”

„Nu cred că se mai poate juca vreun meci din sezonul 2019-2020, nu mai există timpul necesar! Păi, cum poţi să mai intri pe teren, dacă nu ai făcut niciun fel de pregătire, de 2-3 săptămâni măcar!? Şi la acest nivel inferior, e nevoie de aşa ceva, nu poţi să joci fără a avea parte, cât de cât, de câteva antrenamente. Şi noi aveam fixată ca regulă să începem pregătirea cu o lună înainte de primul meci oficial. Nu poţi să joci direct în campionat, să-i rupi pe jucători de la prima apariţie pe teren! Mai ales că nu am mai jucat niciun meci oficial de 7-8 luni! Aşadar, nu are când să se mai reia sezonul în condiţiile actuale, când la finele săptămânii e deja 11-12 iulie. S-a dus timpul! Chiar dacă s-ar organiza un play-off, cu primele 5-6 clasate, tot ai nevoie de o lună şi jumătate la dispoziţie ca să închei campionatul pe teren. Deci, nu mai ai când să te încadrezi cu etapele! Dacă s-ar fi reluat competiţiile de la 15 iunie, era altceva, dar de la 15 iulie sau 1 august nu poţi să mai joci nimic, trebuie doar să te gândeşti ce vei face cu viitorul sezon! M-am numărat printre cei care au susţinut că se poate juca vara, dar între timp s-a întârziat prea mult cu ridicarea restricţiilor. Când ni se va permite să ne antrenăm în grupuri cu mai mult de 10 jucători, limita maximă din prezent, echipele îşi vor începe pregătirile, însă pentru ediţia 2020-2021”, a subliniat Nicolae Vîlcu.

„Trebuie să punem punct campionatului, nu mai există altă variantă, s-a întârziat prea mult! E un risc inutil, nu se merită să vii la fotbal şi să dai de alte belele!”

„Am vorbit cu reprezentanţii AJF Vâlcea, după şedinţa Comitetului Executiv din 2 iulie, despre suspendarea campionatului, dar nu am înţeles ce se mai aşteaptă. Nici dacă ar fi vorba de vreo relaxare a măsurilor, din 15 iulie, nu se va mai putea juca! Oricum, nu cred că ni se va da voie să jucăm nici de la jumătatea lunii, după cum arată situaţia în ţară, cu atâtea cazuri de coronavirus! E un risc inutil şi nu se merită deloc să vii la fotbal şi să dai de alte belele! Aşadar, trebuie să se pună punct aici sezonului 2019-2020, nu mai există altă variantă, s-a întârziat prea mult! Repet, orice ar fi, campionatul e încheiat, nu ai când să mă joci! Chiar dacă se vor permite şedinţe de pregătire cu mai mult de 10 jucători din 15 iulie, nu poţi să începi până la 1 august, dacă nimeni nu a efectuat vreun antrenament. Iar atunci, oare despre ce reluare de sezon mai poate fi vorba!? Că doar nu o să începem viitoarea ediţie la 1 octombrie şi să intrăm în iarnă cu etapele!? Probabil că doar ultimele meciuri din Cupa României (semifinalele şi finala) se vor mai disputa, dar, în rest, nu poţi să mai programezi nimic!”, a încheiat antrenorul de la Olteţul Zătreni, Nicolae Vîlcu.