Diverse

Noi acţiuni de ecologizare la Câineni, organizate de Asociaţia „Copiii fără copilărie”, coordonată de Eusebiu Predonescu

54Vizualizari
De la începutul lunii aprilie, la Câineni, s-au desfăşurat mai multe acţiuni de ecologizare şi reciclare selectivă a deşeurilor menajere. La fel cum s-a întâmplat şi în trecut, acestea au fost iniţiate de Asociaţia „Copii fără copilărie”, coordonată de Eusebiu Predonescu. Pe lângă elevii şcolilor din comuna administrată de primarul Ion Nicolae, la colectarea de deşeuri şi-au mai adus contribuţia zeci de locuitori, precum şi reprezentanţii obştii de moşneni din Câinenii Mari.
În fiecare zi, voluntarii au igienizat câte o zonă diferită din Câineni. Astfel, pe rând, au fost adunate gunoaiele menajere din Valea lui Mihai, parcul satului Câinenii Mici, Valea Satului (Câinenii Mici), punctul la Beldiman (satul Câinenii Mari), capul satului Grebleşti, pârâul Valea Urii şi râul Olt, precum şi din satul Robeşti. Ulterior, Asociaţia „Copii fără copilărie” se va ocupa de valorificarea deşeurilor reciclabile colectate, scopul final fiind construirea unor locuinţe pentru famiile sărace din Vâlcea.
„Voluntarii Asociaţiei „Copii fără copilărie” din Vâlcea şi locuitorii comunei Câineni şi-au unit din nou eforturile pentru a ajuta mediul şi copiii săraci sau bolnavi din judeţ. Prin aceste ample acțiuni de ecologizare, am încercat să-i conştientizăm pe toţi locuitorii că nu trebuie să mai arunce aiurea deşeurile menajere, ci dimpotrivă, să le depoziteze doar în locurile special amenajate. În caz contrar, toate persoanele care vor mai fi depistate că le împrăştie pe oriunde, vor fi amendate. Pe această cale, mulțumim tuturor celor implicaţi în acţiunile de ecologizare pe care le-am avut la Câineni, în speţă, colectivului primăriei, consilierilor locali, Ocolului Silvic Câinenii Mici, societăţilor Hidroelectrica şi CFR SA, dar şi voluntarilor. Rugăm întreaga comunitate să păstreze curățenia și să respecte munca întregului colectiv al UAT Câineni”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei coordonate de Eusebiu Predonescu, pe Facebook.