marți, aprilie 13, 2021
Administrație

Noi lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, la Stoeneşti! Primarul Gheorghe Dumbravă a turnat asfalt pe strada Prislop

269Vizualizari
În această perioadă, la Stoeneşti, se desfăşoară lucrări de asfaltare a mai multor străzi din comună. Potrivit primarului Gheorghe Dumbravă, este vorba de o investiţie care se referă la modernizarea a 6,2 km de drumuri de interes local. Printre arterele pe care s-a turnat deja covorul bituminos se numără strada Prislop, în lungime de circa 2 km, activitatea fiind supervizată de viceprimarul Gheorghe Chelcea. Drumul respectiv face legătura între Mogoşeşti şi Stoeneşti-Sat şi are o însemnătate deosebită pentru Gheorghe Dumbravă, alesul PNL explicând și motivul pentru care a ţinut să-l asfalteze de urgenţă.

Gheorghe Dumbravă: „Strada Prislop are o valoare sentimentală pentru mine”

„Strada Prislop are o valoare sentimentală pentru mine, dintr-un anumit punct de vedere! Luna aceasta, se face un an de când tatăl meu nu mai e printre noi, iar în 2019, când l-am condus pe ultimul drum, către biserică, mi-au dat lacrimile că nu am apucat să asfaltez şi acest tronson. Mi-am promis atunci ca, prin ce am trecut eu, să nu mai treacă şi alţii! În 2012, când am obţinut funcţia de primar, nici nu se putea spune despre strada Prislop că e drum. Am reuşit s-o reabilitez între timp, iar acum am turnat şi asfalt pe aceasta! Pe lângă asfaltare, drumul va mai dispune şi de rigole pe ambele părţi, precum şi de podeţe către gospodării. Artera e ca o rută ocolitoare pentru DJ 646 A! Practic, e ca o buclă, deoarece porneşte şi se termină în drumul principal care trece prin Stoeneşti. Investiţia este una extraordinară pentru locuitorii din satul Mogoşeşti, care nu vor mai face un ocol de câţiva kilometri pentru a merge la biserica din zonă. Le-am înlesnit enorm deplasarea către lăcaşul sfânt, în special femeilor în vârstă, care veneau pe jos. Lângă strada Prislop, vom mai asfalta un tronson în lungime de 500 de metri şi alte două de peste 700 de metri”, a subliniat Dumbravă.

Gheorghe Dumbravă: „Toate arterele din cadrul proiectului de 6,2 km sunt importante”

Lucrările din cadrul proiectului de 6,2 kilometri sunt executate de Bebe Trans, ce se află la prima investiţie pe care o realizează la Stoeneşti. „Bebe Trans a fost singura firmă care s-a încumetat să se apuce de asfaltări, celelalte au fugit când au văzut că fondurile nu sunt asigurate, deocamdată, decât din bugetul local. În acest sens, menţionez că am alocat deja toţi banii proprii pe care îi aveam disponibili pentru a derula investiţiile pe drumurile din proiect. Pentru mine, toate arterele din cadrul proiectului de 6,2 km sunt importante. Am încercat însă să fac un plan de bătaie în ceea ce priveşte ordinea de asfaltare a acestora, în funcţie de gravitatea fiecărei zone. Cum s-a întâmplat, de exemplu, când am turnat asfalt în satul Suseni, unde mi-a fost pur şi simplu ruşine, anul trecut, când am trecut prin zonă, în mijlocul verii, iar un locuitor îşi căra prunele coapte cu maşina, la roţile căreia ataşase lanţuri antiderapante de iarnă. Iar asta pe un drum comunal… Nu mai puteam de ruşine, îmi crăpa obrazul! Am înnebunit şi n-am mai avut linişte până ce nu am asfaltat strada aceea ca la carte”, a mai dezvăluit primarul PNL din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.