vineri, mai 7, 2021
Administrație

Noi lucrări în infrastructura rutieră, la Stroeşti! Toma Ciolacu a turnat asfalt pe câte două drumuri din satele Cireşu şi Obroceşti

234Vizualizari
Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a fost mereu o prioritate pentru primarul Toma Ciolacu, din Stroeşti. Din 2016 şi până în prezent, lucrările de modernizare a drumurilor s-au derulat la foc automat în localitate, atât cu fonduri din bugetul local, cât şi de la Guvern, pe situaţii de urgenţă. Alesul PNL spera să obţină finanţare şi prin PNDL 2, pentru un proiect care avea două componente. Pe de o parte, era vorba de asfaltarea a 10 kilometri de drumuri, iar pe de alta de construirea a câte trei poduri şi trei punţi pietonale. Chiar dacă investiţia nu a fost aprobată de Guvernul PSD, Toma Ciolacu a alocat bani din bugetul primăriei pentru a reface infrastructura rutieră. În anii precedenţi, s-au asfaltat 2,5 kilometri de drumuri, iar în primăvară a avut loc o nouă licitaţie pentru modernizarea a încă 1,7 km.
„Din totalul celor 10 kilometri pe care i-am avut în proiectul pe PNDL 2, am asfaltat 2,5 km până în anul 2019. Pentru cei 1,7 km din primăvară, am desemnat firma câştigătoare la jumătatea lunii aprilie. Lucrările de asfaltare au vizat patru artere: două din satul Cireşu (uliţele Liuţanilor şi Valea Bisericii) şi alte două din Obroceşti (continuarea investiţiilor pe DC 181 şi asfaltarea uliţei Crucii). În opinia mea, toate străzile sunt importante, atâta timp cât circulă oamenii pe ele. Pe unele mai mult, pe altele mai puţin, nu contează acest aspect, important e ca toate să fie puse la punct. În privinţa infrastructurii rutiere, situaţia e departe de a fi ok, mai avem încă mult de lucru. Dar, mă ocup în continuare pentru a le oferi oamenilor posibilitatea de a circula pe drumuri cât mai moderne. La Stroeşti, sunt vreo 44 de kilometri de drumuri comunale şi uliţe săteşti, iar în acest moment trebuie să mai turnăm asfalt pe încă vreo 20 de kilometri. Aşadar, voi depune în continuare eforturi de a realiza noi lucrări în infrastructura rutieră. De altfel, am făcut asta din prima clipă când am devenit primar, practic, n-a fost o zi în care să nu se facă ceva în localitate. S-a lucrat în continuu”, a subliniat primarul PNL din Stroeşti, Toma Ciolacu.