duminică, mai 9, 2021
Handbal

Norvegia a renunţat la organizarea Campionatului European de handbal feminin

147Vizualizari
În 2020, turneului final al Campionatului European de handbal feminin era programat în Danemarca şi Norvegia, în perioada 3-20 decembrie. Una dintre cele două gazde, în speţă, Norvegia, a renunţat însă la organizarea competiţiei. Federaţia de Handbal de la Oslo a anunţat decizia chiar la începutul acestei săptămâni, marţi, 17 noiembrie, astfel că meciurile din cadrul Euro 2020 vor mai avea loc la Trondheim, iar turneul va fi mutat integral în Danemarca.
Aşa cum se cunoaşte, oficialii de la Oslo (forţaţi de autorităţi) au instituit oricum reguli foarte-foarte stricte pentru naţionalele care urmau să fie prezente în luna decembrie la Campionatul European. Astfel, echipa în lotul căreia s-ar fi înregistrat chiar şi un singur caz de Covid-19 ar fi fost exclusă automat din competiţie. De asemenea, şi rivala sa din meciul la finele căruia s-a descoperit cazul de Coronavirus urma să plece acasă, pe motiv că jucătoarele au intrat în contact cu adversarele!
Autorităţile din Norvegia au arătat că nu glumesc când vine vorba de restricţiile Covid-19 şi week-end-ul trecut, când n-au permis naţionalei de fotbal să mai facă deplasarea până în România, pentru a disputa meciul din Liga Naţiunilor. Iar asta deşi formaţia din nordul Europei ar putea fi exclusă din competiţie şi retrogradată în Liga C, conform regulilor stabilite de UEFA.