luni, aprilie 12, 2021
Handbal

Norvegianca Maren Nyland Aardahl, impresie fantastică despre Râmnic, la o lună după ce a ajuns la SCM: „Oraşul respiră handbal, iar pentru mine acest lucru va reprezenta o experienţă plăcută!”

475Vizualizari
Maren Nyland Aardahl (26 de ani) – de la echipa germană Bietigheim – a fost alegerea staff-ului tehnic de la SCM Rm. Vâlcea, pentru postul de pivot, după ce despărţirea de Raluca Băcăoanu a devenit iminentă. Săptămâna trecută, norvegianca a acordat un scurt interviu pentru pagina de Facebook a clubului vâlcean, în care şi-a expus primele gânduri după transferul la formaţia din Sala Traian, dar şi obiectivele pe care şi-a propus să le îndeplinească în noul sezon, atât în Liga Florilor, cât şi în Liga Campionilor. Demn de menţionat e faptul că Maren Nyland Aardahl este prima jucătoare din Norvegia care joacă pentru Râmnicu Vâlcea.
• Te-ai acomodat bine la Rm. Vâlcea?
– M-am acomodat foarte bine, mă simt foate bine aici, fetele sunt foarte deschise, iar oamenii sunt foarte amabili. Am apucat să vizitez foarte puţin oraşul, deoarece am fost în cantonament timp de zece zile. Dar, pot spune că mă descurc să ajung la Shopping City Mall ori la magazine. Cunosc lucrurile de bază.
• Cum ţi s-a părut perioada de cantonament?
– Pregătirea montană a fost una foarte reuşită! Sunt surprinsă cât de bine am lucrat, m-a făcut să simt că mă pregătesc ca acasă, în Norvegia. Toate colegele sunt foarte bine pregătite şi consider că vom avea un sezon foarte bun.
• Rm. Vâlcea e un oraş cu tradiţie în handbal…
– Cred că la Râmnicu Vâlcea avem condiţii foarte bune şi în special Sala Traian oferă o atmosferă impresionantă. Anul trecut, am jucat aici cu Bietigheim şi pot spune că fanii creează una dintre cele mai frumoase atmosfere împotriva căreia am jucat până acum. Abia aştept să joc alături de ei! Oraşul respiră handbal, simţim acest lucru, toată lumea ne recunoaşte, iar pentru mine acest lucru este ceva diferit şi va reprezenta o experienţă plăcută.
• Care e obiectivul tău în acest sezon?
– Este greu să spun în momentul de faţă care este obiectivul meu în sezonul actual, din cauza situaţiei cu Covid-19. Dar, dacă toate lucrurile vor reveni la normal şi sezonul se va desfăşura conform planului, am aşteptări foarte mari. Sper să avem o evoluţie bună în faza grupelor Ligii Campionilor, să fim în top, iar pe plan intern îmi doresc să câştigăm toate jocurile. Ne vom pregăti bine şi cred că vom avea un sezon bun.
• Predicţii pentru noul sezon al Ligii Campionilor?
– Este dificil de răspuns. Cred că avem o grupă foarte puternică în Liga Campionilor, cu echipe foarte tari, dar, de asemenea, şi cealaltă grupă este foarte echilibrată. Când joci în Liga Campionilor, te aştepţi să întâlneşti cele mai bune echipe din Europa şi, orice s-ar fi întâmplat la tragerea la sorţi, am fi nimerit într-o grupă dificilă. În orice fel, ne-ar fi aşteptat un sezon greu.
• Un mesaj pentru suporteri…
– Doresc să le transmit fanilor că îmi pare foarte rău că nu ne vor putea susţine pentru moment pe viu. Ştiu cât de mult înseamnă ei pentru echipă şi aştept cu nerăbdare să fie, din nou, prezenţi în Sala Traian, să ne încurajeze, să fie al 8-lea jucător. Abia aştept să vă întâlnesc!
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea