marți, ianuarie 19, 2021
Administrație

Noua bază sportivă din Olănești va arăta super. Sorin Vasilache va face o nouă investiție care să ajute la dezvoltarea turismului

210Vizualizari

În primăvară, Compania Națională de Investiții va demara lucrările de construire a unei baze sportive de dimensiuni mari, în Băile Olănești. Valoarea investiției este de 1,6 milioane de lei și are în vedere amenajarea unui teren de fotbal cu suprafață de joc sintetică, construirea a două vestiare și o tribună cu 500 de locuri pe scaune. În zonă, va fi amenajat și un spațiu verde, plus alte facilități.

Sorin Vasilache, primarul din Băile Olănești, a enunțat apoi și alte proiecte pentru care vrea să obțină finanțare de la CNI. Printre acestea, se numără modernizarea căminului cultural din Olănești-sat (pentru organizarea de evenimente culturale în condiții optime) și înfrumusețarea pieței din Parcul Unirii (care va fi pe două niveluri: jos, la subsol, va exista un depozit și piață, iar, deasupra, vor fi căsuțe cochete, cu zonă de promenadă). Complexul agro-alimentar va avea aproximativ 400 de metri pătrați și va oferi comercianților cele mai bune condiții.

„În plus, mai vreau să asfaltez și strada Cartierul Nou, cu fonduri din bugetul local. Pregătim și proiecte cu finanțare europeană, pe care le vom prezenta însă la momentul potrivit. Vrem ca, în maxim 3-4 ani, Băile Olănești să dispună de cea mai bună infrastructură de agrement, pentru a crește și mai mult numărul turiștilor. Sunt convins că noul stadion de fotbal va aduce în stațiunea noastră echipe de top din România. Terenul va putea fi folosit și iarna, deoarece va fi sintetic”, a explicat primarul PSD din Băile Olănești, Sorin Vasilache.