Administrație

Noua grădiniţă cu program prelungit, construită de primarul Nicolae Concioiu, la Guşoeni, va fi funcţională din 13 septembrie

1.44KVizualizari
În această perioadă, la Guşoeni, se fac ultimele pregătiri pentru noul an şcolar, care va începe pe 13 septembrie. Primarul Nicolae Concioiu a reuşit să obţină acordul instituţiilor abilitate pentru a deschide şi noua grădiniţă cu program prelungit pe care a construit-o în localitate. „La grădiniţă, se lucrează intens la amenjările exterioare, parcarea exterioară şi la împrejmuire, care trebuie să fie gata până pe 13 septembrie, când începe noul an şcolar. În principiu, n-ar mai fi prea multe lucruri de făcut, iar constructorul ne-a promis că se va mobiliza şi va finaliza investiţia la timp. S-a montat mobilierul, paturile şi măsuţele, iar după ce vom scăpa de activitatea din exterior vor urma lucrările de curăţenie din interior, astfel încât cei mici să găsească spaţiile în cele mai bune condiţii”, a dezvăluit Nicolae Concioiu.

Pentru început, la noua unitate pentru preşcolari din Guşoeni vor fi 18 copii

Potrivit alesului PSD, până în prezent, pentru programul prelungit de la noua unitate pentru preşcolari din Guşoeni s-au depus 18 dosare, toate solicitările fiind din localitate. „Capacitatea grădiniţei este de 40 de locuri, deci ar mai fi loc şi de alţi copii. Din cauza problemelor de care ne-am lovit la un moment dat, când am anunţat că vrem ca unitatea să fie funcţională încă din 2021, nu am mai putut să facem prea multă publicitate pentru această instituţie. În ceea ce priveşte masa pe care trebuie să le-o asigurăm copiilor, vom apela un serviciu de catering pentru o perioadă, mai precis până anul viitor. Clădirea e echipată cu bucătărie proprie, numai că, fiind la jumătatea anului bugetar, nu mai avem posibilitatea aprobării unei organigrame complete, în speţă, pentru a angaja şi un bucătar. Inspectoratul Şcolar ne-a ajutat deja cu asigurarea personalului didactic, iar în acest sens, pe lângă educatoarea care era şi la programul normal, va mai veni, prin detaşare, o alta, care e chiar din Guşoeni şi doreşte să lucreze aici. Aşadar, toate lucrurile sunt în regulă pentru prima grupă de copii pe care o avem deja configurată pentru a începe anul şcolar pe 13 septembrie. Între timp, vom primi şi vizita ARACIP, pentru evaluarea grădiniţei, iar din raportul acestei instituţii va reieşi faptul că mai avem nevoie de personal în plus, în special pentru partea nedidactică. Astfel, pentru a funcţiona la capacitate maximă, cu două grupe, ne-ar trebui patru educatori, doi îngrijitori şi un bucătar”, a încheiat primarul PSD din Guşoeni, Nicolae Concioiu.