Administrație

Noua grădiniţă din satul Dobriceni (Stoeneşti), printre cele mai moderne din judeţ

1.17KVizualizari

În toamna anului trecut, primarul comunei Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă, a finalizat lucrările la noua grădiniţă din satul Dobriceni. Alesul PNL a făcut recepţia finală în luna noiembrie, imediat după alegerile prezidenţiale, iar acum toţi cei aproape 50 de preşcolari din localitatea pe care acesta o administrează pot să deprindă tainele învăţăturii într-un cadru cochet şi plăcut.
„Investiţia de la grădiniţă a avut o valoare totală de 500 de mii de euro, iar fondurile au provenit de la AFIR Craiova. Practic, a fost vorba de o clădire ridicată de la zero! Înainte de a o construi, cei 32 de copii învăţau în condiţii nu tocmai moderne, dar acum situaţia s-a schimbat radical. Pe perioada în care s-au derulat lucrările propriu-zise, cei mici şi-au desfăşurat activităţile şcolare în incinta căminului cultural de la Dobriceni, iar la finele anului trecut i-am mutat în noua grădiniţă. Unitatea e destinată pentru două grupe de câte 25 de copii, aşa că i-am adus acolo pe toţi din localitate. Fiind vorba de o clădire foarte modernă, era păcat să nu le oferim tuturor celor mici cele mai bune condiţii de a deprinde tainele învăţăturii”, a subliniat Gheorghe Dumbravă.
Liberalul a adăugat că, pe lângă lucrările de construire a clădirii, investiţiile de la noua grădiniţă din Dobriceni au vizat şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii, lângă acea unitatea şcolară, precum şi achiziţionarea de mobilier modern. Pentru acestea, Gheorghe Dumbravă a alocat bani din bugetul local. „Din păcate, pentru realizarea locului de joacă rezervat celor mici şi pentru cumpărarea mobilierului, nu ne-am mai încadrat în proiect, la capitolul cheltuieli eligibile. De aceea, ne-am văzut obligaţi să le licităm separat şi să repartizăm banii necesari pentru acestea din bugetul propriu”, a încheiat primarul PNL din comuna Stoeneşti.