marți, aprilie 13, 2021
Administrație

Noul cămin cultural din Guşoeni va fi inaugurat la sfârșitul lunii august

229Vizualizari

La Guşoeni, se află în desfăşurare, în această perioadă, lucrările de construire a noului cămin cultural, care e situat în centrul comunei, lângă sediul primăriei. Potrivit primarului Nicolae Concioiu, investiţia trebuia să se încheie în iulie, dar termenul de finalizare a fost întârziat cu o lună pentru a se monta, pe toţi pereţii, un material fonoabsorbant, menit să creeze o atmosferă sonoră perfectă în interior.
„Iniţial, doar tavanul era prevăzut cu această structură fonoabsorbantă, dar am decis s-o montăm şi pe pereţi, pentru ca sunetul să se audă cât mai bine. Mulţi artişti au semnalat faptul că în unele cămine culturale muzica are un ecou şi îi deranjează pe spectatori, aşa că am vrut ca la Guşoeni să nu se întâmple la fel. Cu siguranţă, efectul ulterior va fi cel pe care ni-l dorim, pentru că un artist, după ce va cânta aici, va fi mulţumit că sunetul s-a auzit altfel decât în alte părţi. Am întârziat celelelte lucrări pentru a pune această structură fonoabsorbantă. Mă refer la montarea parchetului, a pardoselii de pe scenă şi a cortinei, materiale pe care le aveam deja achiziţionate. Constructorul a promis că fonoabsorbantul va fi pus începând de săptămâna aceasta”, a subliniat Nicolae Concioiu.
„Tot în aşteptare suntem însă şi cu montarea scaunelor din sala de spectacole. Am ales un model, dar pe stoc nu mai erau decât vreo 40 din totalul celor aproape 300 de care avem nevoie. Le-am comandat pe restul, dar acestea sunt aduse din import, aşa că mai durează ceva timp până ce le vom primi. În prezent, se lucrează la montarea tuturor corpurilor de iluminat din sală, dar şi a proiectoarelor de pe scenă. În următoarele zile, vom demara şi lucrările la platforma din faţa căminului, unde va fi un scuar, cu două fântâni arteziene şi patru băncuţe. În opinia mea, toate investiţiile se vor încheia în câteva săptămâni, aşa că vom putea inaugura căminul la finele lunii august”, a concluzionat alesul PSD. Valoarea totală a lucrărilor de la căminul cultural din Guşoeni s-a ridicat la 1,7 milioane de lei.