Handbal

Noul sezon al Ligii Campionilor începe în acest week-end, într-o formulă inedită

101Vizualizari
În acest week-end, va demara o nouă ediţie a Ligii Campionilor la handbal feminin, la startul căreia se va alinia, pentru a doua oară consecutiv, şi SCM Rm. Vâlcea. Gruparea din Sala Traian a beneficiat de faptul că era pe prima poziţie în Liga Florilor, când s-a „îngheţat” sezonul 2019-2020, şi a fost acceptată direct în grupele competiţiei supreme din Europa. Chiar dacă a fost inclusă ulterior în urna capilor de serie, SCM Rm. Vâlcea nu a avut noroc la tragerea la sorţi şi a nimerit într-o grupă aproape infernală.

Vâlcea se va bate cu Buducnost Podgorica, CSKA Moscova şi Odense Handbold, pentru o poziţie cât mai înaltă în grupă

De departe, cea mai puternică adversară va fi Audi ETO Gyor (de 5 ori câştigătoare a Ligii Campionilor, în perioada 2013-2019, ultimele trei trofee fiind cucerite consecutiv). În plus, „municipalele” le vor mai înfrunta pe Brest Bretagne şi Buducnost Podgorica. Aşadar, este vorba de trei „granzi” din handbalul feminin european, cu care SCM s-a întâlnit şi în ediţia precedentă, fără a obţine vreun punct în cele şase meciuri jucate. În aceste condiţii, şansele formaţiei vâlcene de a ocupa una dintre primele două poziţii în grupă – pentru a accede direct în sferturi – sunt ZERO!
În schimb, vâlcencele nu pot rata clasarea pe primele şase locuri ale grupei, care asigură participarea în recalificările pentru sferturi. SCM se va bate pentru o poziţie cât mai înaltă cu CSKA Moscova, Odense Handbold şi Borussia Dortmund. „Cenuşăreasa” seriei va fi Podravka Koprivnica, din Croaţia.

Primele două clasate din fiecare grupă vor accede direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-6 vor juca în recalificări

Din acest sezon, Liga Campionilor se va disputa într-o nouă formulă, cu două serii de câte 8 echipe, în loc de patru serii de câte 4 formaţii. Astfel, fiecare participantă va disputa 14 meciuri în faza grupelor, după care vor urma etapele eliminatorii. Primele două clasate din grupe se vor califica direct în sferturile de finală, iar ultimele două vor fi eliminate. În schimb, formaţiile de pe poziţiile 3-6 vor juca, mai departe, într-un play-off, ce se va disputa în sistem încrucişat, tur-retur (3A – 6B, 4A – 5B, 5A – 4B, 6A – 3B). Învingătoarele acestor dueluri vor accede, de asemenea, în Top 8.
Altfel, de menţionat mai este şi faptul că, în 2020, sunt programate 9 din totalul celor 14 runde din grupe, celelalte 5 urmând a avea loc în 2021.

HANDBAL FEMININ / LIGA CAMPIONILOR

Grupa A

Etapa 1
• Sâmbătă, 12 septembrie:
FTC Rail-Cargo Budapesta – Rostov Don (Ora 19.00)
Krim Ljubljana – Vipers Kristiansand (Ora 19.00)
• Duminică, 13 septembrie:
Bietigheim – Team Esbjerg (Ora 15.00)
CSM Bucureşti – Metz Handball (Ora 17.00)

Grupa B

Etapa 1
• Sâmbătă, 12 septembrie:
CSKA Moscova – Audi ETO Gyor (Ora 17.00)
Odense Handbold – Borussia Dortmund (Ora 17.00)
Brest Bretagne – SCM Rm. Vâlcea (Ora 19.00)
• Duminică, 13 septembrie:
Podravka Koprivnica – Buducnost Podgorica (Ora 17.00)
IMPORTANT! Orele de start sunt cele din România. Programul meciurilor poate suferi modificări după închiderea ediţiei.