Handbal

„Nu contează că nu se termină campionatul, Bucureştiului trebuie să i se decerneze titlul!” Verigeanu demască planurile anti-Vâlcea ale Federaţiei

1.11KVizualizari

• săptămâna aceasta, FRH a anunţat că sezonul se va încheia doar cu restanţa Slobozia – Bucureşti

Luni, 4 mai, Consiliul de Administraţie al FRH a decis, cu 11 voturi „pentru” şi 5 „contra”, ca din sezonul 2019-2020 să se mai dispute doar un singur meci… Este vorba de restanţa AHCM Slobozia – CSM Bucureşti, din cadrul etapei a 17-a, ultimele şapte runde ale campionatului fiind anulate. Astfel, cu o victorie în partida programată pe 24 iunie, echipa din Capitală ar putea fi desemnată campioană, deoarece va acumula 46 de puncte, faţă de cele 43 pe care le are SCM Rm. Vâlcea în cont.
Conducerea clubului din Sala Traian a răbufnit după hotărârile din ultima perioadă ale forului condus de Alexandru Dedu, care vor conduce către (re)cucerirea titlului naţional de către CSM Bucureşti. După şedinţa Consiliului de Administraţie din această săptămână, şeful secţiei de handbal de la SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu, a contestat deciziile FRH, într-un comunicat de presă pe care vi-l redăm în continuare.

Florin Verigeanu: „Președintele țării a spus foarte clar că se reia doar sportul profesionist. Cu părere de rău vă anunțăm, dacă nu știați, că handbalul nu este sport profesionist”

„Sub deviza «Noi vrem să se termine totul pe teren», FRH umilește echipele din Liga Florilor, pentru a mulțumi CSMB și dispune jucarea doar a restanței AHCM Slobozia – CSMB. Aducem la cunoștință publicului care nu știe, că la ora actuală sunt opt echipe care au în campionat un joc mai puțin. Cu disputarea acestei restanțe, FRH ne prostește că astfel se dă o rezoluție pe teren, astfel campionatul se poate termina după acest joc! Nu mai contează că dacă se joacă toate cele șapte etape, atunci clasamentul se poate modifica și în partea superioară și în partea inferioară a sa. Așa că au ales soluția halucinantă de a juca doar restanța AHCM Slobozia – CSMB, în felul acesta trimițând cu șapte etape înainte de terminarea campionatului pe AHCM Slobozia către retrogradarea în liga a doua, iar pe CSMB să sărbătorească cucerirea a încă unui titlu (nu contează că nu s-a terminat campionatul, lui CSMB trebuie să i se decerneze titlul).
În ședința de C.A. a fost un haos total, în care prezentarea materialelor a fost făcută în așa fel încât nimeni nu a înțeles ce votează. Astfel au ajuns discuții că unii au spus un lucru în ședință, dar s-au trezit cu votul în altă parte, lucru foarte grav, dacă nu chiar penal. Pentru a lămuri aceasta, propun vizionarea începutului de ședință desfășurată prin videoconferință, atunci când s-au propus variantele de continuare a campionatului.
Cireașa pe tort a fost pusă bineînțeles de secretarul general Cristina Vărzaru, care a dezinformat membrii C.A. că AHCM Slobozia a trimis corespondență către FRH că este de acord să joace meciul! Minciună, pe care conducătorii de la Slobozia o demască și aratând de fapt că ei au răspuns la cele două întrebări pe care FRH le-a pus clubului cu privire la finanțarea echipei în următorul campionat. Ca lipsă de respect și umilire a echipelor, FRH vine după ce s-a luat această decizie să întrebe cluburile dacă sunt de acord să se joace celelalte jocuri din campionat în lunile iulie și august. Probabil că ne cred pe toți niște retardați, căci numai așa îmi pot explica cum poate veni FRH cu o asemenea întrebare ”nereușită”, ca să nu îi spun astfel. Și ne mai povățuiește secretarul general într-un interviu dat după ședința C.A. că fiecare club trebuie să își facă strategia proprie, când își aduce jucătoarele în țară, de parcă poți să le aduci când vrei tu, nu când   ordonanțele în vigoare permit reluarea zborurilor între țări. Spre deosebire de cum a procedat FRH, cluburile au invitat la discuții reprezentații FRH atunci când într-o ședință organizată de cluburi, au fost dezbătute aspecte din regulamentul de organizare și desfășurare a competițiilor de handbal, invitație pe care FRH nu a onorat-o.
Și ar mai fi multe de discutat, dar aș mai vrea să atrag atenția la un singur lucru. Comunicatul dat de președintele țării spune foarte clar că se reia doar sportul profesionist. Cu părere de rău vă anunțăm, dacă nu știați, că handbalul nu este sport profesionist. Așteptăm următoarea ședință care anulează actuala ședință!”, a precizat oficialul clubului din Sala Traian.