joi, februarie 29, 2024
Handbal

Nykobing Falster, doar pe locul 6 în Bambusa Kvindeligaen, departe de echipele de top ale Danemarcei

295Vizualizari
Ca şi SCM Rm. Vâlcea, în actualul sezon, nici Nykobing Falster nu poate emite pretenţii la câştigarea titlului în Danemarca. După 22 de meciuri, adversara echipei noastre se află doar pe locul 6 (din 16 participante), în Bambusa Kvindeligaen, cu 26 de puncte, primele două clasate fiind Odense (41), Esbjerg (37) şi Ikast (32). În week-end, elevele lui Jakob Larsen au fost învinse clar, în deplasare, de vicelidera Esbjerg (23-30), iar miercuri, 15 martie, de la 20.30, vor primi, pe teren propriu, vizita echipei Viborg HK (locul 4, cu 28 de puncte). Cu o victorie, Nykobing Falster poate spera la o clasare în Top 4 la sfârşitul primei părţi a campionatului.
În Danemarca, se acordă 2 puncte la victorie şi 1 punct la egal, iar în continuare, după cele 26 de etape din sezonul regular, primele opt clasate evoluează în turneul pentru titlu, în care acestea sunt împărţite în două grupe de câte patru, în funcţie de locurile ocupate în prima parte a campionatului. Astfel, formaţiile de pe locurile 1-4-5-8 vor alcătui o grupă, iar cele de poziţiile 2-3-6-7 vor juca în cealaltă. De menţionat mai este faptul că, la startul grupelor, primele două clasate din sezonul regular primesc câte 2 puncte bonus, iar cele de pe poziţiile 3-4 încep cu câte 1 punct.
În ambele grupe din turneul pentru titlu, participantele se înfruntă după sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur, încă şase etape, iar primele două clasate vor accede în Final Four. În semifinale, acestea se vor înfrunta încrucişat (1A – 2B, 1B – 2 A), după sistemul 2 victorii din trei meciuri, la fel cum se vor juca şi cele două finale (pentru locurile 1-2 şi respectiv pentru locurile 3-4).
Altfel, de precizat este faptul că, în Bambusa Kvindeligaen, adversara Vâlcii îşi dispută meciurile de acasă în Spar Nord Arena, o sală cu o capacitate de 1515 locuri, din oraşul Nykobing Falster. Însă, returul cu SCM Rm. Vâlcea (de duminică, 26 martie) va avea loc la Naestved Arena (care are nu mai puţin de 3500 de locuri). În actualul sezon al Ligii Europene, formaţia daneză a evoluat în Spar Nord Arena în cele două tururi preliminare, cu Yalikavakspor şi Viborg, la Naestved Arena – cu Sola HK şi Podravka Koprivnica, în timp ce partida cu DVSC Debrecen Schaeffler s-a desfăşurat în Maribo Hallerne, o altă sală din Nykobing Falster.