duminică, aprilie 14, 2024
Sporturi

O fostă sportivă vâlceană, campioană la karate, în Germania. Alisia Ioniță, felicitată de primul său antrenor, Sorin Avram

1.14KVizualizari
Zilele trecute, profesorul Sorin Avram, antrenor de karate la clubul Sportmax, a anunțat, pe Facebook, că una dintre fostele sale eleve a devenit campioană națională în Germania, în proba de kumite – junioare. „Alisia Ioniță, fosta mea elevă, campioană a Germaniei la karate!”, a scris antrenorul vâlcean, pe rețeaua de socializare. El a explicat apoi și cum s-a ajuns ca tânăra sa sportivă să concureze acum în ală țară.
„În urmă cu aproximativ opt ani de zile, o fetiță ușor timidă și neîncrezătoare intra, alături de tatăl ei, bunul meu prieten Biți, în sala unde făceam karate, și mi-a zis că vrea și ea să înceapă antrenamentele. Am zis, ok, de acord. A învățat și a progresat relativ repede, dând dovadă de inteligență și ambiție, de bun simț, disciplină și perseverență. Astfel, văzând că dispune de potențial, de ambiție și având spirit de învingător, am considerat că este ok să o iau la competiții locale și naționale, competiții la care nu m-a dezamăgit și a obținut rezultate bune și foarte bune. După aproape trei ani de zile, din motive independente de voința mea, ea a fost nevoită să plece în Germania, alături de tatăl ei. Cu câteva zile în urmă m-a sunat și mi-a mulțumit că, în perioada petrecută în sala mea de karate, am reușit să-i insuflu spiritul de învingător, că am reușit să o conving că acest sport este ceva special și merită practicat cu ambiție și perseverență. Astfel, cu aceste atitudini insuflate de către mine, a continuat practicarea karate-ului în Germania, iar sâmbătă, 2 octombrie, a reușit să devină campionă a Germaniei la kumite – juniori. FELICITĂRI, Alisia, mă bucur că ai fost eleva mea și îți doresc mult, mult succes în continuare! Karate ist Leben!”, a adăugat Sorin Avram (FOTO – în dreapta).