miercuri, decembrie 6, 2023
Handbal

O rusoaică şi o ucraineancă, în negocieri cu Vâlcea. INEDIT! Cele două au aceeaşi zi de naştere, dar diferenţa de vârstă dintre ele e de patru ani

1.7KVizualizari
În ultimele două luni, oficialii de la SCM Rm. Vâlcea au ajuns la un acord cu două jucătoare din Liga Florilor, care vor evolua în Sala Traian din sezonul viitor. Este vorba de Elena Dache (24 de ani), de la Dunărea Brăila – ce poate evolua pe toate posturile la linia de 9 metri şi muntenegreanca Bobana Klikovac (pivot, 25 de ani) – de la SCM Gloria Buzău.

Olga Gorshenina are 30 de ani şi a marcat 18 goluri pentru CSKA Moscova în sezonul actual

SCM Rm. Vâlcea a tatonat însă terenul şi în afara ţării, iar două dintre care handbalistele către care oficialii din Sala Traian şi-au îndreptat atenţia provin din spaţiul ex-sovietic. Astfel, de câteva săptămâni, se vorbea de aducerea unei jucătoare de la CSKA Moscova, fosta rivală din grupele Ligii Campionilor, iar zilele acestea s-a aflat şi despre cine este vorba: Olga Gorshenina (inter dreapta, 30 de ani).
Viitoarea componentă a Vâlcii a făcut parte din echipa rusă în meciul cu CSM Bucureşti, care a avut loc sâmbătă, 3 aprilie, în Capitală, câştigat de „tigroaice” cu scorul de 32-27, când a marcat şi o dată, cu puţin timp înainte de pauză. În actualul sezon din competiţia supremă din Europa, jucătoarea născută pe 9 noiembrie 1990 a înscris 18 goluri pentru CSKA Moscova.

Yevgenia Levchenko ar veni la Vâlcea să acopere golul lăsat de plecarea Martei Lopez Herrero

Cea de-a doua handbalistă pe care conducătorii de la SCM ar fi acontat-o e ucraineanca Yevgenia Levchenko (extremă dreapta, 26 de ani) – de la Astrakhanochka Astrakhan. Născută tot pe 9 noiembrie, dar în 1994, şi mai puţin cunoscută iubitorilor handbalului din România, aceasta e însă o componentă de bază a naţionalei ţării sale. Ea ar veni la Vâlcea să umple golul lăsat de plecarea Martei Lopez Herrero, care a semnat cu Rapid Bucureşti, unde va merge împreună cu o altă iberică din lotul actual al SCM-ului, Alicia Fernandez Fraga.
Una dintre problemele importante pe care oficialii din Sala Traian trebuie s-o mai rezolve în continuare se referă la transferul unui goal-keeper cu experienţă, care să asigure poarta, alături de Daciana Hosu şi Diana Ciucă. Iar asta deoarece Marta Batinovic va pleca de la Vâlcea în vară, pentru a evolua la SCM Gloria Buzău.