miercuri, decembrie 6, 2023
Handbal

O tânără jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea, din sezonul trecut, a ajuns la CSM Bucureşti

1.23KVizualizari

În sezonul trecut, SCM Rm. Vâlcea s-a bazat şi pe serviciile a patru jucătoare tinere, provenite de la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă. Este vorba de Roberta Stamin (extremă stânga), Dana Marin (pivot), Ioana Bălăceanu (inter stânga / centru) şi Denisa Vâlcan (inter centru / extremă stânga) – toate în vârstă de 18 ani. Cele patru handbaliste au apărut în mai multe meciuri din Cupa României, dar şi din Liga Florilor. Primele două dintre acestea se află şi în prezent în lotul campioanei României, dar celelalte două au părăsit deja Vâlcea. Astfel, Ioana Bălăceanu a semnat, pe 25 iunie, pentru trei sezoane, cu Dunărea Brăila, unde va fi antrenată de Aurelian Roşca, iar Denisa Vâlcan s-a legitimat, pe 2 august, chiar la CSM Bucureşti.
Noua jucătoare a echipei din Capitală (care va împlini pe 19 septembrie vârsta de 19 ani) a făcut primii paşi pe semicerc la CSŞ Tulcea, după care a ajuns la Centrul Olimpic de Excelenţă de la Rm. Vâlcea, de unde a fost împrumutată de SCM în sezonul trecut. Vara aceasta, Denisa Vâlcan a făcut parte din naţionala de tineret a României, la turneul final al Campionatului European Under 19 de la Gyor (Ungaria), unde tricolorele s-au clasat pe locul 5.
În urmă cu ceva timp, antrenorul Florentin Pera a explicat, succint, situaţia celor patru jucătoare tinere pe care SCM s-a bazat în sezonul trecut. „Stamin a rămas la Vâlcea, fiind jucătoarea Chimiei şi a Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă, astfel că a făcut toată pregătirea de vară cu noi. La fel ca şi Dana Marin, care are concurenţă serioasă pe postul de pivot, unde le mai avem la dispoziţie pe Asma El Ghaoui, Raluca Băcăoanu şi Flori Craiu. Sperăm ca Stamin şi Marin să crească în valoare, au terminat junioratul şi e bine să aibă cât mai multe meciuri în picioare. În vară, ne-am dorit s-a păstrăm la Vâlcea şi pe Ioana Bălăceanu, dar a avut o ofertă mai bună din punct de vedere financiar şi a plecat la Dunărea Brăila. Cât despre Denisa Vâlcan, aceasta a fost solicitată de 2-3 echipe din Liga Florilor pentru a se transfera”, a precizat Pera.