duminică, mai 9, 2021
Handbal

OFICIAL! FR Handbal a anunţat că accesul spectatorilor la meciuri e limitat. Precizări importante legate de derbiul Bucureşti – Vâlcea!

1.07KVizualizari

• FRH a oferit posibilitatea ca vâlcencele să fie susţinute de suporteri în meciul decisiv pentru titlul naţional

La doar două ore după ce Raed Arafat a anunţat că România a intrat în stare generală de carantină din cauza Covid-19, prin care Guvernul a suspendat, printre altele, organizarea evenimentelor sportive unde sunt prezenţi mai mult de 1000 de spectatori, FRH a postat pe site-ul oficial un comunicat în acest sens.
„Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul Afacerilor Interne au anunțat că activitățile ce includ o adunare mai mare de 1000 persoane vor fi interzise, începând de astăzi, pentru a preîntâmpina răspândirea virusului Covid-19. Activitățile cu mai puțin de 1000 persoane se aprobă cu acordul DSP. Măsurile intră în vigoare astăzi și sunt valabile până la 31 martie, când se va face o nouă evaluare a situației, în funcție de evoluția infecțiilor cu Covid-19 (Coronavirus).
Astfel, cluburile care organizează meciuri de handbal în această perioadă vor trebui să limiteze accesul persoanelor în sala de joc la un total de 1000 persoane (spectatori, jucători, staff, oficiali, stewarzi etc) si vor trebui să contacteze Direcția de Sănătate Publică pentru a primi acordul ca evenimentele să aibă loc cu spectatori. Aceste măsuri se aplică tuturor meciurilor de handbal, la toate nivelurile (Echipa Națională, Liga Națională, Cupa României, Divizia A, campionatul național de juniori, competițiile organizate de AJH-uri/AMHB etc).
În cazul în care vor apărea informații noi cu privire la procedurile ce trebuie urmate în următoarea perioadă, vom actualiza acest anunț”, se precizează în comunicatul FRH.
Aşa cum se observă, cu acordul DSP, oficialii de la CSM Bucureşti ar putea permite ca derbiul cu SCM Rm. Vâlcea, de miercuri, 11 martie, să se joace totuşi cu public (în speţă, cu maximum 1000 de spectatori). Acest lucru ar însemna că suporterii campioanei României ar putea fi prezenţi în Polivalenta din Capitală. FRH a oferit, aşadar, posibilitatea ca vâlcencele să fie susţinute de fani în meciul decisiv pentru titlul naţional.