duminică, aprilie 11, 2021
Fotbal Diverse

OFICIAL! Ministerul Sănătăţii a acceptat propunerea FRF, iar testele antigen rapide de Covid-19 vor putea fi utilizate în competiţiile interne! Cheltuielile din fotbalul mic şi juvenil se vor reduce considerabil

100Vizualizari
Ziua de marţi, 6 aprilie, va reprezenta momentul zero pentru fotbalul de amatori şi pentru cel juvenil, care se află în hibernare de la începutul lunii martie a anului trecut, după izbucnirea pandemiei de coronavirus. Ministerul Sănătăţii şi-a dat acordul pentru ca, în toate competiţiile fotbalistice din ţară, să poată fi utilizate testele antigen rapide de Covid-19. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a înaintat solicitarea încă din februarie şi l-a avut ca aliat în demersul său pe şeful Ministerului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, dar ministrul Vlad Voiculescu a aprobat propunerea abia acum.

Cei doi membri ai guvernului au semnat un acord în această săptămână, iar pe pagina de Facebook a MTS a şi fost publicat imediat un comunicat de presă. „Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecția de antigen pentru sportivi. Ordinul comun nr. 197/462/2021 urmează să fie publicat cu celeritate în Monitorul Oficial al României, Partea I, intrând în vigoare la data publicării sale. Prin semnarea acestui ordin, Ministerul Tineretului și Sportului se aliniază la reglementările în materie ale Ministerului Sănătății, făcând activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și ușurând presiunea financiară care genera constrângeri și dificultăți în lumea sportului”, a transmis MTS, pe reţeaua de socializare.
În aceste condiţii, cheltuielile pe care echipele le vor suporta pentru participarea într-un campionat se vor reduce considerabil, din moment ce testele rapide sunt de cel puţin şase ori mai ieftine decât cele RT-PCR. Mai ales dacă le achiziţionezi, de exemplu, în seturi de câte 50, cu care poţi testa de două ori jucătorii şi oficialii, preţul unui asemenea pachet fiind mai mic de 2000 de lei.
Sursă foto: Facebook