vineri, martie 5, 2021
Handbal

OFICIAL! Noul sezon al Ligii Florilor va începe pe 14-15 octombrie. Cele opt meciuri din prima etapă se vor disputa într-o singură locaţie

156Vizualizari
Conform programului stabilit în vară, Liga Florilor trebuia să înceapă în mod oficial pe 29 august. Din cauza pandemiei de Covid-19 şi a condiţiilor dure impuse de autorităţi, FRH a amânat startul şi a încercat să găsească o altă modalitate de desfăşurare. Iar asta după ce Ministerul Tineretului şi Sportului nu şi-a dat deocamdată acordul ca întrecerea să aibă loc în sistemul clasic, cu meciuri tur-retur. Forul condus de Alexandru Dedu a avansat varianta unor turnee de sală, iar până la urmă formula a fost votată, săptămâna trecută, mai precis luni, 14 septembrie, de Consiliul de Administraţie al FRH.

În runda inaugurală, SCM Rm. Vâlcea o va înfrunta pe SCM Craiova

Astfel, s-a stabilit ca noul sezon al Ligii Florilor să înceapă pe 7-8 octombrie. Culmea, după doar o zi, startul a fost amânat cu o săptămână, după ce FRH a constatat că TVR, care deţine drepturile TV pentru competiţiile interne de handbal, nu dispune de logistica necesară pentru a transmite şi turneul masculin care are loc în acelaşi interval de timp. În aceste condiţii, întrecerea feminină va porni la drum pe 14-15 octombrie, toate cele opt meciuri ale rundei inaugurale urmând a se disputa într-o singură locaţie. În această etapă, SCM Rm. Vâlcea o va înfrunta pe SCM Craiova.
Ulterior, în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie, vor avea loc rundele 2-5 ale sezonului, iar pe 18-19 noiembrie va fi programată cea de-a şasea etapă. Toate acestea se vor juca, de asemenea, într-un singur oraş, cel mai probabil, la Bucureşti, unde pot fi cazate cele 16 echipe din Liga Florilor.
Potrivit anunţului FRH, celelalte 24 de runde ale campionatului se vor desfăşura în 2021, intervalele de timp urmând a fi stabilite la finele acestui an.

Programul meciurilor pe care SCM Rm. Vâlcea le va disputa în Liga Florilor în 2020:

• Etapa 1: SCM Craiova – SCM Rm. Vâlcea
• Etapa a 2-a: SCM Rm. Vâlcea – CSM Slatina
• Etapa a 3-a: Locul 3 Divizia A – SCM Rm. Vâlcea
• Etapa a 4-a: SCM Rm. Vâlcea – Minaur Baia Mare
• Etapa a 5-a: Locul 1 Divizia A – SCM Rm. Vâlcea
• Etapa a 6-a: SCM Rm. Vâlcea – Gloria 2018 Bistrița