duminică, mai 9, 2021
Handbal

OFICIAL! SCM Rm. Vâlcea a câştigat la „masa verde” meciul cu Gloria 2018 Bistriţa. Echipa ardeleană nu se va prezenta

198Vizualizari
Săptămâna trecută, după turneul Ligii Florilor de la Sf. Gheorghe, echipa Gloria 2018 Bistriţa a fost lovită din plin de Covid-19. Rezultatele testelor au fost chiar şocante, nu mai puţin de 21 de persoane dintre cele 25 care au făcut parte din delegaţia ardeleană au fost depistate pozitiv. Vestea n-ar fi fost atât de rea pentru gruparea antrenată de Horaţiu Paşca, dacă nu ar fi urmat un nou meci în competiţia internă, joi, 12 noiembrie, de această dată la Bucureşti, chiar cu SCM Rm. Vâlcea. Aşa cum era de aşteptat, în condiţiile în care aproape toate componentele lotului au devenit indisponibile (printre care şi ex-vâlcencele Natallia Vasileuskaya şi Raluca Băcăoanu), Gloria 2018 Bistriţa avea şanse minime să mai facă deplasarea la turneul din Capitală.

FRH a presimţit că meciul nu se va disputa şi l-a mutat la matineu

Confirmarea neprezentării a venit în cursul zilei de miercuri, 11 noiembrie, când oficialii din Ardeal au anunţat că echipa nu va putea disputa meciul cu SCM Rm. Vâlcea. FRH a presimţit oarecum faptul că formaţia ardeleană nu se va prezenta (sau măcar că nu va mai genera un interes atât de mare), aşa că partida a fost mutată de la ora 18.30, la 10.15, şi nici nu mai era transmisă LIVE de TVR 1.
„Am fost informați de clubul Gloria 2018 Bistriţa cu privire la imposibilitatea de a se prezenta la turneul III al Ligii Florilor MOL, ce se desfăşoară pe 11 şi 12 noiembrie, la Bucureşti. Prin urmare, jocul SCM Râmnicu Vâlcea – Gloria 2018 Bistriţa, programat în data de 12.11.2020, la ora 10.15, nu se va mai disputa, întrucât gruparea adversă are un număr foarte mare de persoane depistate pozitiv Sars-Cov-2, iar pe această cale le dorim acestora multă sănătate!”, a anunţat SCM Rm. Vâlcea.

„Motivele neparticipării sunt independente de voinţa noastră”

Conducătorii de la Bistriţa au postat, pe Facebook, şi textul înştiinţării pe care au trimis-o atât Federaţiei, cât şi Vâlcii. „Prin prezenta, vă comunicăm că suntem în imposibilitatea de a participa la turneul III al Ligii Florilor, ce se desfăşoară la Bucureşti, pe 11-12 noiembrie, deoarece nu putem îndeplini condiţiile regulamentare. Ca urmare a testării delegaţiei ce a participat la turneul de la Sf. Gheorghe, am avut 21 de persoane testate pozitiv, care, prin deciziile emise de DSP Bistriţa Năsăud, sunt în izolare cu simptome specifice SARS COV 2. În perioada premergătoare turneului, am făcut toate eforturile şi demersurile pentru completarea lotului şi recuperarea medicală a jucătoarelor disponibile, pentru a întruni condiţiile minime de a participa la turneu, dar suntem în imposibilitatea participării valide la competiţie. Regretăm situaţia! Din păcate, motivele neparticipării sunt independente de voinţa noastră, iar starea de sănătate a sportivelor este cea mai importantă în contextul situației epidemiologice actuale!”, a transmis Gloria 2018 Bistriţa.

Şi rivala CSM Bucureşti a câştigat fără să joace în această rundă

Practic, doar două jucătoare din lotul de bază al grupării ardelene puteau fi utilizate la Bucureşti (Valentina Ardean-Elisei şi Maria Ţanc) şi nu prea mai era de actualitate nici varianta de a completa lotul cu jucătoarele de la echipa secundă, mai ales că şi acolo au fost raportate cinci cazuri de Covid-19.
În aceste condiţii, conform regulamentului FRH din perioada pandemiei, meciurile din Liga Florilor nu pot fi reprogramate din cauza infectărilor cu Covid-19, ci sunt pierdute la „masa verde” de echipa care se face vinovată de nedisputarea jocului. Astfel, SCM Rm. Vâlcea îşi va adjudeca victoria cu 10-0 în faţa formaţiei Gloria 2018 Bistriţa.
Culmea, şi rivala SCM-ului în lupta pentru titlul naţional, CSM Bucureşti, a beneficiat tot de o victorie la „masa verde” în această rundă, deoarece adversara CSM Slatina a fost la rândul său foarte grav afectată de Coronavirus (raportând opt infectări) şi nu a putut face deplasarea la turneul din Capitală.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea