Fotbal Național

OFICIAL! Turris-Oltul Tr. Măgurele s-a retras din toate competiţiile

133Vizualizari
Săptămâna trecută, s-a înregistrat primul abandon din Liga a II-a! Cu doar câteva zile înainte de meciul pe care Turris-Oltul Tr. Măgurele trebuia să-l dispute în optimile Cupei României, în deplasare, cu Dunărea Călăraşi, conducerea echipei din judeţul Teleorman a înştiinţat Federaţia Română de Fotbal că se retrage din toate competiţiile. Astfel, fosta echipă antrenată de Erik Lincar, la care au evoluat în ultimii ani şi doi fotbalişti vâlceni (Cătălin Pîrvulescu şi Samson Nwabueze), nu va mai activa nici în Liga a II-a.
„Turris-Oltul Turnu Măgurele se retrage din competițiile FRF. Clubul din Liga a II-a a informat oficial Federația Română de Fotbal în legătură cu decizia de a se retrage din competiții. Cazul va fi introdus pe rolul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF care, în baza ROAF, va lua o decizie privind rezultatele echipei din acest sezon de Liga a II-a. Prin urmare, partida din optimile de finală ale Cupei României, Dunărea Călărași – Turris-Oltul Turnu Măgurele, programată inițial marți, 9 februarie, nu se va mai disputa”, a anunţat FRF.

Marea dilemă: ce se va întâmpla cu rezultatele înregistrate până acum de echipa din Teleorman?

Dacă în privinţa competiţiei KO, lucrurile sunt simple, Turris-Oltul Tr. Măgurele urmând a pierde la „masa verde” meciul cu Dunărea Călăraşi, încă nu se ştie ce se va întâmpla cu rezultatele din campionat ale echipei din Teleorman. Iar asta deoarece, vara trecută, din cauza pandemiei de Covid-19, FRF a schimbat sistemul de desfăşurare, iar în prima fază se vor disputa doar cele 21 de etape din tur, nu şi rundele din retur.
În mod normal, dacă o echipă se retrăgea din competiţie în tur, toate rezultatele îi erau anulate, dar în prezent situaţia e alta. Cel mai corect ar fi însă ca şi acum să se procedeze la fel, caz în care clasamentul va cunoaşte modificări considerabile.
În cele 15 etape din sezonul actual al Ligii a II-a, fosta grupare finanţată de Valentin Dragnea (fiul fostului lider PSD Liviu Dragnea) a acumulat 19 puncte. Liga a II-a se va relua în jurul datei de 20 februarie, cu etapa a 16-a.