marți, ianuarie 19, 2021
Diverse

„Ograda cu povești”, un loc de magie unic în Europa, s-a născut la Orlești, la 40 km de Rm. Vâlcea. Mirela Iancu a făcut tărâmul de basm al piticilor în locul în care a copilărit, la bunici… Imagini spectaculoase!

541Vizualizari

Din dragoste neprețuită pentru bunicii săi, Mirela Iancu a început, în 2019, un proiect special, unic în Europa. Totodată, din dorința de a pune mai bine în valoare tot ceea ce înseamnă tradiționalul românesc, fosta jurnalistă de televiziune din Constanța a făcut la Orlești un loc special, un tărâm de basm pentru cei mici. Astfel, trei căsuțe desprinse parcă din cărțile prăfuite cu file de magie ale copilăriei pot fi vizitate, cu drag, în orice zi. Aici, întâlnim Insula Piraților, Căsuța Ștrumfilor și Căsuța Dalmațienilor, unde putem petrece momente speciale. Cadrul natural este completat de zeci animale și păsări domestice, pentru ca toți cei care trec pragul „Ogrăzii cu povești” să trăiască momente pline, relaxante, de neuitat.

„Am copilărit în acest loc, unde am avut bunicii. Timp de 20 de ani însă, aici nu a mai locuit nimeni. Pentru că am simțit mereu că mă leagă lucruri minunate de aceste locuri, am luat decizia de a face ceva deosebit. Și nu doar ceva deosebit în România, ci și în Europa. Aceste căsuțe nu se mai găsesc nicăieri altundeva, decât la Orlești. Avem în plan să construim și alte căsuțe tematice, însă păstrăm deocamdată misterul. Ideea este că, în „Ograda cu povești”, păstrăm tradițonalul, adică, cei mici pot bea lăpticul proaspăt muls de la caprițe, pot experimenta îngrijitul animalelor, dar și alte activități interesante. Avem, bineînțeles, și un spațiu de joacă foarte frumos. De asemenea, există și o casă-muzeu, cu o vechime de 100 de ani, unde pot fi admirate unelte si obiecte tradiționale. Toți cei care vin la noi sunt cuceriți imediat de splendoarea locului și de ceea ce am reușit să amenajăm și de abia așteaptă să se reîntoarca. Sunt convinsă că, în viitorul apropiat, „Ograda cu povești” va fi printre cele mai importante atracții turistice din România. Asta am și vrut, încă de la început, pentru localitatea copilăriei mele, Orlești. Investiția va ajuta la dezvoltarea zonei și integrarea ei în circuitul turistic național. Totul a fost făcut din dragoste nespusă pentru bunicii mei și pentru locurile copilăriei minunate, cu vacanțele pe care nu le voi uita niciodată și pe care îmi doresc să le trăiască și cei care ne vizitează”, mărturisit Mirela Iancu.