miercuri, septembrie 30, 2020
Fotbal Național

„Olarii”, recompensaţi cu o primă de aproximativ 6000 de lei după meciul cu Astra Giurgiu. Banii au provenit din vânzarea biletelor de intrare!

274Vizualizari

Parcursul extraordinar din Cupa României i-a ajutat pe fotbaliştii de la Flacăra Horezu „să-şi rotunjească veniturile” la echipa din Treapt. Astfel, după ce au încasat 5000 de lei graţie victoriei de senzaţie cu FC Argeş Piteşti (2-1), din turul precedent, care a avut loc în urmă cu două săptămâni, de această dată, după meciul cu Astra Giurgiu, din 16-imi, „olarii” s-au ales cu aproximativ 6000 de lei.
Vestea a fost anunţată chiar de primarul Nicolae Sărdărescu, imediat după duelul de marţi după amiază, care a mai precizat şi că banii pentru această primă au provenit din vânzarea biletelor de intrare în Treapt. Practic, în acest caz, a fost vorba de jumătate din valoarea totală a încasărilor realizate de Flacăra Horezu. Cum la meciul de gală cu Astra Giurgiu, conform declaraţiilor edilului din Horezu, au fost prezenţi 1200 de spectatori plătitori, iar preţul unui tichet de intrare a fost de doar 10 lei, rezultă că „olarii” au încasat aproximativ 6000 de lei, bani care au fost împărţiţi între jucătorii care intrat pe teren contra finalistei Cupei României din sezonul precedent.

Nicolae Sărdărescu, primar Horezu: „Dacă am fi învins, jucătorii ar fi primit 20 de mii de lei!”

„Chiar dacă am pierdut cu Astra Giurgiu, jucătorii s-au ales şi de această dată cu o primă de joc din partea clubului. Practic, le-am dat jumătate din încasările de la biletele vândute la această partidă! S-au vândut 1200 de tichete, aşa că ei au încasat aproximativ 6000 de lei. În cazul în care ar fi învins, prima ar fi fost mult mai mare. Astfel, înainte de meci, le-am promis jucătorilor 20 de mii de lei la victorie. La înfrângere, nu le-am spus însă nimic înainte de joc, dar, la final, le-am transmis că vor lua jumătate din încasări. Asta pentru că mi-au demonstrat clar că au muncit şi că merită aceşti bani! În plus, au făcut nişte eforturi fantastice în ultima perioadă, deoarece am avut un program infernal, cu meciuri la fiecare 3-4 zile. Aşa cum se va întâmpla şi acum: după ce am înfruntat vinerea trecută pe FC „U” Craiova, la Drobeta Tr. Severin, iar marţi – am jucat în Treapt, cu Astra Giurgiu, vinerea aceasta vom evolua, din nou, în deplasare, la ACS Poli Timişoara”, a spus Sărdărescu.
În încheiere, primarul oraşului Horezu a mai precizat că, pe lângă cei 1200 de spectatori plătitori, la meciul cu Astra Giurgiu au mai asistat peste 200 de invitaţi speciali (oficiali ai oaspeţilor, alte persoane importante din Vâlcea etc), ceea ce înseamnă că, în total, pe stadionul din Treapt, au fost prezenţi în jur de 1400-1500 de oameni.