luni, aprilie 12, 2021
Fotbal Județean

Olteţul Zătreni a trecut cu 9-1 de AS Creţeni, după un meci disputat în formula „10 la 9”

463Vizualizari

Olteţul Zătreni a obţinut o victorie categorică în meciul pe care l-a disputat duminică, 22 septembrie, pe teren propriu, cu AS Creţeni. Fotbaliştii pregătiţi de Nicolae Vîlcu s-au impus cu scorul de 9-1 (după 2-1, la pauză), la finele unei partide în care ambele echipe au evoluat cu efective incomplete. Oaspeţii au venit cu 11 jucători la Zătreni, dar, pentru că n-au avut cărţile de identitate pentru doi dintre juniorii din lot (aşa cum se prevede în regulament, din sezonul actual), arbitrul Ionuţ Zaharioiu nu le-a permis acestora să intre pe teren. De partea cealaltă, Olteţul Zătreni a început meciul în 11, dar, din minutul 25, a rămas în inferioritate numerică, după ce Gabriel Herăscu a încasat două galbene şi a fost eliminat. Din acel moment, partida a continuat în formula „10 la 9”.
În acest duel, golurile echipei învingătoare au fost marcate de Cătălin Popescu (3), Marin Stanca (alias „Şomai”), Cătălin Cercel (alias „Ciocio”), Adrian Bureţea, Adrian Surdu (alias „Piticu”), Gabriel Herăscu (care a înscris chiar înainte să fie eliminat, în minutul 25) şi de portarul Iulian Cercel (din penalti). „Am condus cu 2-0, prin golurile semnate de Cătălin Popescu, dar apoi adversarii au redus din handicap, 2-1, acela fiind scorul pauzei. Chiar şi în inferioritate numerică, am marcat, însă, pe bandă rulantă în repriza secundă şi ne-am asigurat o victorie concludentă”, a declarat antrenorul echipei din Zătreni, Nicolae Vîlcu.

Olteţu Bălceşti 2014, următorul obstacol pentru elevii lui Nicolae Vâlcu

În următoarea etapă, Olteţul Zătreni va juca la Bălceşti, cu Olteţu 2014, unde va avea un meci mult mai greu, aşa cum a recunoscut şi Nicolae Vîlcu, mai ales în condiţiile în care nu se va putea baza şi pe serviciile lui Gabriel Herăscu, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei. Partida e programată duminică, 29 septembrie, de la ora 11.00.
„Avem punctaj maxim după trei runde şi sperăm să facem un joc bun şi la Bălceşti. În primul rând, vrem să nu pierdem, pentru a nu cădea de pe podium. Ne-am propus o poziţie cât mai înaltă în clasament la finalul sezonului şi avem nevoie să aducem puncte din deplasare. Chiar dacă va lipsi Gabriel Herăscu, sperăm că zilele acestea să revină din Germania, de la muncă, un alt jucător de valoare al echipei noastre. Este vorba de Ionuţ Sandu, care a trecut, la un moment dat, pe la pepiniera Universităţii Craiova, şi a mai evoluat, în cariera sa, şi pe la Rovinari. Şi acum avem un tânăr jucător care se pregăteşte în Bănie, la grupele de copii şi juniori ale Universităţii. Este vorba de Cătălin Stanca (17 ani), fiul lui Marin Stanca. El a fost dorit insistent de Marian Calafeteanu, aşa că ne-am dat imediat acceptul pentru a-l ceda pentru un an la Craiova, în speranţa că va creşte în valoare şi va face chiar carieră în fotbal, la un nivel superior”, a încheiat antrenorul de la Olteţul Zătreni, Nicolae Vîlcu.