miercuri, iulie 28, 2021
Administrație

Pagube însemnate la Goleşti, din cauza ploilor abundente şi a inundaţiilor. Pârâul Valea Gibii a ieşit din matcă şi a distrus strada Gibeşti

109Vizualizari
Şi anul acesta, luna iunie este plină de ploi abundente şi inundaţii în Vâlcea. Săptămâna trecută, localitatea Goleşti s-a numărat printre cele mai afectate din acest punct de vedere. Iar imaginile şi detaliile postate pe Facebook de reprezentanţii administraţiei condusă de primarul Adrian Mitrache stau mărturie în acest sens.

„O locuinţă şi anexele sale au fost inundate în satul Popeşti (la piciorul podului de pe DN 73C, peste pârâul Sâmnic), iar în zonă s-a intervenit cu două motopompe transportabile cu ASPIR şi 2 subofiţeri de la GI Rm. Vâlcea. Pe de altă parte, reprezentanţii ISU Vâlcea au fost solicitaţi pentru evacuarea apei din trei gospodării din acelaşi sat. Celelalte 27 de gospodării au fost afectate, deoarece s-a rupt drumul de acces către zona respectivă. Iar asta din cauza pârâului Valea Gibii, care a ieşit din matcă. Astfel, a fost afectată strada principală Gibeşti, ce face legătura cu satul Gibeşti. Pentru înlăturarea efectelor pricinuite de inundaţii, la faţa locului, au acţionat membrii SVSU Goleşti, împreună cu efectivele ISU Valcea”, au transmis reprezentanţii comunei Goleşti.

Sursă foto: Facebook Antena 3 Vâlcea