luni, iunie 24, 2024
Administrație

Până la finele acestei luni, Camelia Romcescu va încărca, pe platforma Ministerului Dezvoltării, documentaţia pentru proiectele de asfaltare a 21 de drumuri din Slătioara

326Vizualizari
Vara trecută, Primăria Slătioara a obţinut aproape 12 milioane de lei, prin programul „Anghel Saligny”, pentru două investiţii de modernizare a infrastructurii rutiere din comună. În total, Guvernul va finanţa asfaltarea a 21 de drumuri de interes local. În ultima perioadă, conducerea administraţiei din Slătioara a lucrat intens la întocmirea documentaţiei şi la obţinerea avizelor necesare, pentru ca proiectele să fie încărcate cât mai repede în platforma online pusă la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării.
„Cel mai probabil, vom depune documentaţia în sistem până la finele acestei luni. Apoi, va urma perioada de aşteptare până ce vom fi chemaţi să semnăm contractul de finanţare. Sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, să organizăm licitaţiile de atribuire a investiţiilor, iar în vară să demarăm şi lucrările propriu-zise de asfaltare”, a spus primarul Camelia Romcescu.
Prin proiectul „Modernizare drumuri de interes local în comuna Slătioara – etapa I”, pentru care s-au alocat 4.160.866 de lei, administraţia condusă de Camelia Romcescu va asfalta mai multe artere din satul Milostea. Este vorba de tronsoanele Ciolofan, Stroescu, Preda, Pruneştilor, Angheluţă, Stăncioi, Florescu, Pătroi, Mogoşenilor, Luculescu, Răducanu, Diaconescu şi Todeci. În plus, prin proiectul „Modernizare drumuri de interes local în comuna Slătioara – etapa II”, care are o valoare de 7.791.761 de lei, vor fi asfaltate 7 străzi din satele Slătioara şi Coasta Cerbului. În acest sens, în documentaţie, au fost incluse drumurile Ghiorghiţă – Slătioara Cumpene, Cumpene Văi, Islazului – Coasta Cerbului, Chivu Drăgulescu – prelungire, Angelescu, Naita – Coasta Cerbului şi Dispensarului 1.