marți, martie 2, 2021
Fotbal Diverse

Pandurii Măciuca – un proiect de lungă durată, nu doar o apariţie meteorică

434Vizualizari

În această vară, la Măciuca, a apărut un nou club de fotbal, care va avea trei grupe de copii născuţi între anii 2006 şi 2009, de pregătirea cărora se va ocupa jucătorul Marian Niţă. Chestionat în această privinţă, primarul independent Mugur Mărcoianu doreşte ca noua asociaţie sportivă din comuna Măciuca să fie un proiect de lungă durată, nu doar o apariţie meteorică.

Mugur Mărcoianu: „Compania Damila se va număra printre sponsori”

„Va fi vorba de înfiinţarea unei noi asociaţii sportive, care va activa, deocamdată, doar la nivel de juniori. E mai costisitor să activăm în Liga a V-a şi nici nu avem jucători. Îl apreciez mult pe Mario Niţă, e un băiat inimos şi s-a văzut că pe oriunde a trecut a pus suflet pentru ca lucrurile să meargă bine. E de neuitat cât s-a zbătut să ţină echipa Olteţul Bălceşti în Superligă, în urmă cu două sezoane! Pe vremuri, el a şi jucat fotbal la Măciuca. L-am fi vrut alături şi pe Lucian Munteanu, dar el e prins acum şi la AJF Vâlcea, şi la Viitorul Valea Mare. Cu siguranţă, reprezentanţii companiei Damila se vor număra printre sponsori, fraţii Dan şi Laurenţiu Niţu au sprijinit întotdeauna fotbalul şi sportul din comuna Măciuca”, a precizat Mărcoianu.

Afaceristul Nicolae Sarcină a înregistrat marca „Pandurii” la OSIM

Rămâne de văzut dacă denumirea aleasă acum, la început de drum, Pandurii Măciuca, va fi şi cea definitivă, în condiţiile în care, chiar zilele trecute, s-a iscat un scandal la nivel naţional, după ce omul de afaceri Nicolae Sarcină (care a cumpărat pe ACS Şirineasa, în urmă cu două sezoane) a înfiinţat Viitorul Pandurii Tg. Jiu, pentru a ocupa locul în Liga a II-a al echipei Luceafărul Oradea. Decizia a stârnit rumoare printre oficialii de la Pandurii Lignitul Tg. Jiu, dar patronul firmei „Succes” a susţinut că a înregistrat la OSIM, încă din 2014, marca „Pandurii”. Oare asta poate însemna că nici Pandurii Măciuca nu va avea dreptul de a folosi numele respectiv?