Sporturi

Părinții și bunicii din Râmnic trăiesc o dramă: Eram cu copilul pe terenul de sport de la Nr. 2 și am fost alungați de acolo. Este o rușine! În orașe ca Iași, Cluj sau chiar București, copiii intră mereu să facă sport

1.19KVizualizari
Zilele trecute, am primit un telefon de la un cetățean cu o vastă experiență în domeniul sportiv, care s-a plâns că a trecut printr-una dintre cele mai stânjenitoare momente din viața lui. Pățania pe care a avut-o recent, în timp ce a ieșit cu unul dintre nepoții săi pe terenul de sport în aer liber, de la Școala Nr. 2. El și nepotul său au fost „ușuiți” de pe teren, în timp ce se jucau cu mingea.
„Așa ceva nu am mai trăit niciodată până acum! În timp ce eram cu nepotul meu pe teren și ne relaxam cu mingea, a venit un domn care s-a recomandat a fi chiar profesor de sport – vă dați seama?! – și ne-a spus că nu avem voie să stăm pe teren, pentru că acesta aparține școlii, asta deși toate porțile erau deschise. În zonă, erau și câțiva muncitori care reparau ceva, iar unul dintre ei a venit la mine sfios să-mi spună să părăsesc terenul. Eu l-am întrebat de ce şi mi-a răspuns – uimit și el probabil! – că așa a primit ordine. Deși și lui i se părea anormal să plec, pentru că nu făceam nimic rău! Domnilor de la primărie, rezolvați această problemă și dați șansa copiilor să intre pe terenurile de sport, să se descătușeze. Altfel, vor sta prin blocuri, ascunși, cu jointurile și seringile la îndemână… Au nevoie de sport, după luni bune în care au fost prizonieri în case. Dumneavoastră, cei de la Primărie, ați făcut terenuri sintetice care trebuie să fie proprietatea comunității, nu a școlii! Chiar m-am uitat imediat pe internet după acest episod trist și am văzut cum orașe mari din România, precum Iași, Cluj-Napoca și chiar un sector din București lasă copiii să facă sport. La noi, profesorul acela mi-a spus că terenul este destinat doar școlii. Unde să mă duc cu nepoții? Suntem anormali? Să ne spună acești domni unde poate un copil să alerge cu mingea, fără să plătească? Și nu mă refer la privați… Pe stradă, cumva?! E o rușine ceea ce se întâmplă. O pățanie similară a trăit-o și un alt părinte pe care îl cunosc bine, la „Mircea cel Bătrân”. Domnilor de la primărie, treziți-vă! Treziţi-vă şi luați exemplul altor orașe, unde sportul de masă este printre priorități, iar copiii sunt încurajați să facă sport”, a comentat cu cititor fidel al ziarului TRIBUNA VÂLCEANĂ.