Administrație

Parteneriat între Consiliul Judeţean Vâlcea şi Primăria Drăgoeşti, pentru cofinanţarea şi promovarea Centrului Cultural „Mihai Viteazul”

435Vizualizari
Comuna Drăgoeşti a fost neglijată total de Guvern, la rectificarea bugetară de la finele anului trecut. Din cauza acestui lucru, primarul Gheorghe Melente nu a putut aloca niciun leu pentru cofinanţarea proiectului de construire a Centrului Cultural „Mihai Viteazul”, care se construieşte în satul Buciumeni. Alesul PNL a dezvăluit că, pentru a beneficia de banii respectivi, s-a adresat şi Consiliului Judeţean Vâlcea, şi aşteaptă un răspuns pozitiv în acest sens.
„În ceea ce priveşte cofinanţarea Centrului Cultural «Mihai Viteazul», am solicitat ajutor financiar de la Guvern, dar nu am primit încă niciun leu şi mai aştept, cu speranţa că voi fi sprijinit. Din valoarea totală a investiţiei, de circa 1 milion de euro, Primăria Drăgoeşti trebuie să achite cam 10 la sută, în speţă, peste 500 de mii de lei, în acest caz fiind vorba în special de racordarea la utilităţi, cum ar fi reţelele de apă, canalizare, energie electrică etc. Acestea costă însă foarte mult, motiv pentru care, în afară de Guvern, m-am adresat şi Consiliului Judeţean Vâlcea, pentru a fi ajutat”, ne-a precizat Gheorghe Melente.

După asfaltarea drumurilor judeţene din Drăgoeşti, Gheorghe Melente aşteaptă ajutor de la CJV şi pentru cofinanţarea investiţiilor de la Centrul Cultural „Mihai Viteazul”

Primarul din Drăgoeşti merge chiar mai departe şi spune că vrea să încheie un parteneriat cu CJV, instituţie condusă de Constantin Rădulescu, atât pentru cofinanţarea investiţiilor, cât şi pentru promovarea pe viitor, la nivel judeţean şi nu numai, a activătăţilor Centrului Cultural „Mihai Viteazul”.
„Am solicitat sprijinul CJV pentru cofinanţarea lucrărilor de la Centrul Cultural, iar mai apoi şi pentru promovarea acestei instituţii la nivelul judeţului şi nu numai. Parteneriatul ar fi de bun augur pentru localitate, în condiţiile în care avem nevoie de peste 500.000 de lei pentru lucrările de la stabilimentul ce poartă numele marelui domnitor Mihai Viteazul. Pe lângă acest ajutor financiar, ar fi extraordinar să mai beneficiem şi de sprijin pentru a organiza aici numeroase acţiuni culturale, sub patronajul Consiliului Judeţean Vâlcea şi al Primăriei Drăgoeşti. Am speranţe că demersurile noastre vor fi onorate cum se cuvine de conducerea CJV, aşa cum s-a mai întâmplat şi în alte cazuri. În acest sens, nu pot să nu amintesc de modernizarea drumului judeţean ce traversează comuna, o investiţie extrem de apreciată de locuitori. În plus, la începutul anului, Consiliul Judeţean a asfaltat şi 1 km din DJ 678 C Buciumeni, care nu a fost modernizat deloc în ultimele trei decenii. Artera asigură legătura între DJ 678 Budeşti – Câmpu Mare şi DN 64 Rm. Vâlcea – Drăgăşani, iar în perioada următoare se va turna covor bituminos şi pe restul de 500 de metri. Toate aceste lucruri mă fac să cred că preşedintele CJV, Constantin Rădulescu, e dispus să ajute localitatea Drăgoeşti şi sper s-o facă şi în ceea ce priveşte cofinanţarea investiţiilor de la Centrul Cultural «Mihai Viteazul», bineînţeles, în limita fondurilor pe care le va avea la dispoziţie”, a subliniat primarul din Drăgoeşti, Gheorghe Melente.