miercuri, decembrie 6, 2023
Administrație

Parteneriat între Ocnele Mari și Consiliul Județean, pentru construirea unui centru balneo-climateric. Parcul de aventură ar putea fi inaugurat într-un an…

1.8KVizualizari
Primarul Remus Sasu a observat că, în ultimii ani, stațiunea Ocnele Mari a devenit mult mai atractivă pentru investitorii din mediul privat. După modernizarea străzilor și introducerea tuturor utilităților, orașul se va dezvolta și mai mult pe partea turistică.
„Avem deja solicitări de construire pe partea de pensiuni și spații de agrement. Pentru a dezvolta și mai mult stațiunea, am propus Consiliului Județean realizarea unui parteneriat privind amenajarea unui complex balneo-climateric. Avem o clădire începută acum 20 de ani și abandonată între timp, unde vrem să implementăm acest proiect. Este vorba, în total, de 13.000 de metri pătrați, lângă actualul ștrand, pe care vrem să-i valorificăm la maxim. Ne gândim să facem ceva de genul investiției de la Vlădești, cu un centru de recuperare, spații de cazare și agrement. Ne-am gândit, bineînțeles, la proceduri și tratamente specifice zonei noastre. Avem saramură, nămol, adică, ceea ce se recomandă pentru geriatrie și nu numai. Ideea e că, pentru a fi profitabili și a rezista în afara sezonului de vară (care este foarte scurt!) trebuie să ne gândim mai mult la tratamente și recuperare medicală. Adică, să luăm modelul Călimăneștiului. Tot pe persoanele vârstnice trebuie să ne axăm, deoarece există programe prin Casa de Asigurări de Sănătate, care decontează serviciile și îți asigură sustenabilitatea”, a explicat Remus Sadu.
„Bineînțeles, pentru a completa acest peisaj și a-l face și mai atractiv, lângă ștrand, va fi realizat și un parc de aventură, pe o suprafață de două hectare și jumătate. Investiția aceasta aparține unui investitor privat. Vrem să facem și o zonă de promenadă, un amfiteatru în aer liber, adică, să aducem alte elemente care să dea un aspect mult mai atractiv zonei. Din informațiile pe care le avem, cam într-un an, acest parc de aventură ar putea fi finalizat. Din cauza pandemiei, investitorul respectiv s-a speriat puțin de ceea ce se întâmplă și, de aceea, a lucrat într-un ritm mai scăzut. Ideea e că sunt puțin rezervat în a da informații pe acest subiect, deoarece oamenii vor ca schimbările majore să aibă loc cât mai repede. Avem intenții multe și interesante, iar toate aceste proiecte se vor concretiza, mai devreme sau mai târziu”, a încheiat primarul din Ocnele Mari, Remus Sasu.