marți, decembrie 1, 2020
Handbal

Partida SCM Rm. Vâlcea – Borussia Dortmund nu se mai dispută! Echipa vâlceană are trei noi jucătoare infectate cu Covid-19

305Vizualizari
În această săptămână, SCM Rm. Vâlcea a avut programat un nou set de teste de Covid-19 în rândul jucătoarelor şi a persoanelor din cadrul staff-ului tehnic. Iar veştile venite vineri seara de la laboratorul de la Timişoara nu au fost deloc bune, deoarece trei componente ale lotului au fost depistate pozitiv.
Două dintre acestea sunt „straniere” şi fac parte din „şaptele” de bază: iberica Marta Lopez Herrero (extremă dreapta) şi norvegianca Maren Nyland Aardahl (pivot). Cea de-a treia jucătoare infectată cu noul coronavirus este tânăra portăriţă Diana Ciucă. În plus, a mai fost depistat pozitiv şi un membru al staff-ului, în speţă, directorul sportiv Marian Joiţa, care a intrat de asemenea în izolare, la fel ca şi cele trei jucătoare.
Prin prisma acestor patru noi cazuri de Covid-19 din cadrul echipei de handbal feminin a Râmnicului, DSP Vâlcea a demarat iarăşi o anchetă epidemiologică la SCM şi nu a mai permis ca meciul cu Borussia Dortmund, din acest week-end, să se mai dispute. Partida trebuia să aibă loc sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Traian, fără spectatori. Oficialii de la SCM au raportat şi Federaţiei Europene de Handbal (EHF) cum se prezintă lucrurile la Vâlcea, care a luat act de cazurile de coronavirus şi a dispus imediat amânarea duelului cu formaţia germană pentru o dată ulterioară.
Astfel, Borussia Dortmund nu va mai ajunge sâmbătă la Rm. Vâlcea. Potrivit site-urilor gsp.ro şi prosport.ro, nemţoaicele erau pregătite să facă deplasarea în România cu o cursă charter, până la Sibiu, de unde urmau să ajungă cu autocarul la Vâlcea.

Vâlcea, lovită de Covid-19, de fiecare dată când evoluează pe teren propriu

SCM Rm. Vâlcea şi-a amânat şi partida anterioară de pe teren propriu din Liga Campionilor, cu Podravka Koprivnica, din urmă cu două săptămâni, tot din cauză că în cadrul clubului s-au înregistrat mai multe cazuri de Covid-19. Atunci, au fost depistate pozitiv 10 persoane, printre care s-au numărat preşedintele secţiei de handbal, Florin Verigeanu, şi antrenoarea cu portarii Ildiko Kerekes Barbu şi consilierul sportiv Petre Berbecaru. Din acest motiv, DSP Vâlcea nu a permis ca meciul cu echipa croată să se mai joace.
În prealabil, în urmă cu o lună, înaintea confruntării cu Odense Handbold, tot de pe teren propriu, au mai fost depistate ca purtătoare ale „virusului chinezesc” alte două jucătoare de la Vâlcea, Kristina Liscevic şi Mireya Gonzalez, care au fost nevoite să stea aproape trei săptămâni pe tuşă, dar şi antrenorul secund, sârbul Goran Kurtes. Totuşi, la vremea respectivă, meciul cu formaţia daneză a avut loc şi a fost câştigat categoric de nordice, cu 30-21.
Sursă foto: Image Plus / Facebook SCM Rm. Vâlcea